Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να ξυπνήσει από τον λήθαργο για το συνταξιοδοτικό


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ*  

Αναμφίβολα, την κύρια ευθύνη για την μη επίλυση του συνταξιοδοτικού την έχει η Κυβέρνηση, η οποία δεν προχώρησε τα τελευταία 7 χρόνια ως όφειλε στην κατάθεση επίσημης πρότασης για διάλογο με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις,  ούτως ώστε να δοθεί μια λύση στο θέμα αυτό.

Το μαρτύριο των ανασφάλιστων συναδέλφων έρχεται να μεγιστοποιηθεί με τον ποιο τραγικό τρόπο με τη χλιαρή στάση που κρατά τα τελευταία 3 χρόνια, που απαλλαχθήκαμε από την επιτήρηση της τρόικας, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ στο συγκεκριμένο θέμα αφού σε καμιά στιγμή δεν το είχε κατατάξει ως το κορυφαίο της θέμα, άλλα έβαζε ως προτεραιότητά της άλλα ζητήματα δευτερευούσης σημασίας.

Μεγάλο σφάλμα της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ το ότι δεν διαπραγματεύθηκε το συνταξιοδοτικό στην ΜΕΠΕΥ, το πρώτο πεντάμηνο του 2019. Απόδειξη τούτου είναι ότι βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο του 2020 και ακόμα η ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει καταλήξει τι ακριβώς επιδιώκει στο συνταξιοδοτικό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη  ένας διάλογος με τις άλλες 2 Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και την ΠΑΣΥΔΥ με στόχο να καταλήξουμε επί τέλους σε μια κοινή πρόταση, την οποία θα καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών όπως δεσμευτήκαμε στην τελευταία κοινή μας συνάντηση.

Εύλογα γεννάτε το ερώτημα τι συζητούσε η ΟΕΛΜΕΚ εδώ και ένα χρόνο στις πολυδιαφημιζόμενες συναντήσεις της  με την ΠΑΣΥΔΥ αφού δεν είχε ολοκληρωμένη θέση. Η απάντηση είναι ότι αφηνόταν να περάσει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων αποκλειστικά στην ΠΑΣΥΔΥ.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» από τη Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, τον Ιούνιο του 2019 κατέθεσε  πρόταση ότι ζητά τη δημιουργία ενός νέου κρατικού συνταξιοδοτικού σχεδίου με εφ απαξ και κρατική σύνταξη στο οποίο θα πρέπει να ενταχθούν ΟΛΟΙ με αναδρομική ισχύ από την πρώτη μέρα διορισμού.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» ζητά το αυτονόητο ζητά ΙΣΟΤΗΤΑ για όλους, και ίσα δικαιώματα για την ίδια εργασία.

Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ οφείλει να ξυπνήσει από τον λήθαργο της  να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό , τις κινήσεις ταχτικισμού και εντυπωσιασμού ενόψει των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ και να κατατάξει το συνταξιοδοτικό μαζί με τα υπόλοιπα εργασιακά θέματα ως προτεραιότητά της.

Δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας άλλου χρόνου, γι’ αυτό πρέπει μαζί με την οριστικοποίηση της πρότασης και την κατάθεσή της στο Υπουργείο Οικονομικών να τεθεί και ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για οριστική επίλυση του συνταξιοδοτικού, το οποίο δεν πρέπει να υπερβεί το τέλος της παρούσης σχολικής χρονιάς.

Η υπομονή των συναδέλφων έχει εξαντληθεί και δεν ανέχονται πλέον την αδράνεια τις ανέξοδες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.

Είναι η ώρα της ΔΡΑΣΗΣ για την οριστική επίλυση του συνταξιοδοτικού κατά τρόπο δίκαιο και ισότιμο όλων των εκπαιδευτικών.

* Γενικός Αντιπρόσωπος ΑΛΛΑΓΗΣ

Οργανωτικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚComments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

882