Σημαντική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ*

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 21.2.2020 από την ολομέλεια της Βουλής, για πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς αναλογιστικές μειώσεις στα συνταξιοδοτικά μας ωφελήματα, θεωρείται για την ΟΕΛΜΕΚ αναμφισβήτητα μια σημαντική εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη τόσο για το Δημόσιο Σχολείο, όσο και για τους επηρεαζόμενους καθηγητές αλλά και για τους έκτακτους/συμβασιούχους Καθηγητές που αναμένουν επαναδιορισμό, καθώς επίσης και για νέους συναδέλφους που αναμένουν να διοριστούν για πρώτη φορά. 

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, αφορά τη ΜΗ επιβολή των αναλογιστικών μειώσεων (πέναλτις) στην επαγγελματική σύνταξη και στο εφάπαξ (για την υπηρεσία μας μετά την 1.1.2013) στους εκπαιδευτικούς εκείνους που επιθυμούν να αφυπηρετήσουν πρόωρα και καμία σχέση δεν έχει με την επιβολή του 12% στη σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την ερχόμενη Παρασκευή 28.2.2020, ο Νόμος αυτός θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές από την εν λόγω ημερομηνία,  θα πρέπει εντός 45 ημερών να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Οφείλω να πω ότι το χθεσινό αποτέλεσμα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αλλά προέκυψε μετά από πολλές προσπάθειες  και πιέσεις προς το Υπ. Οικονομικών και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η έντονη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα αυτό και οι προβληματισμοί αρκετών Βουλευτών αποδεικνύει ακριβώς τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι να ψηφιστεί.

Παρόλο που χαρακτήρισα την τροποποίηση που έγινε ως σημαντική εξέλιξη, εντούτοις ως ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορούμε να είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι αφού το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί μόνο για μια φορά. Σίγουρα όμως, θεωρείται δεδομένο ότι η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει με κάθε υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον αγώνα μέχρι τον εσαεί τερματισμό των απαράδεχτων αναλογιστικών μειώσεων στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

*Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚComments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

836