Η αναξιοπιστία… και ο αγώνας της βασιλόπιτας


ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

    Το συνταξιοδοτικό ζήτημα αποτελεί, αναμφίβολα, το πιο σημαντικό συνδικαλιστικό ζήτημα που απασχολεί την ΟΕΛΜΕΚ. Τα τελευταία 8 χρόνια ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό και κοροϊδία της Κυβέρνησης για την επίλυση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος, που πλήττει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, αλλά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011. Η Κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τα τελευταία χρόνια, δεν τήρησε κανένα από τα διαδοχικά χρονοδιαγράμματα που η ίδια έθετε ή συμφωνούσε, με αποτέλεσμα να καταπατώνται τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα εκατοντάδων συναδέλφων, όπως επίσης και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες που προνοούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Τραγικό αποτέλεσμα όλων των πιο πάνω είναι ότι καταγράφονται ήδη περιπτώσεις εκπαιδευτικών που αφυπηρετούν χωρίς τη λήψη οποιουδήποτε φιλοδωρήματος. Παράλληλα, μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν πριν τον Οκτώβριο του 2011, για την υπηρεσία τους μετά την 1/1/2013.

Η δικαιολογημένη αγωνία των συναδέλφων  σε συνδυασμό με τις επικείμενες εκλογές στην ΟΕΛΜΕΚ έκανε κάποιους να πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη, εκμεταλλευόμενοι αυτή την αγωνία. Έτσι, έχουμε το ευτράπελο, η Κίνηση η οποία ήταν στην ηγεσία της Οργάνωσης μέχρι τον Μάιο του 2017 και δεν είχε κάνει ούτε μία συνάντηση για το ζήτημα, να προσπαθεί να κατηγορήσει όλους τους άλλους για αδιαφορία. Η κίνηση που στο πρόσφατο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ήταν η ΜΟΝΗ που καταψήφισε την πρόταση για εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, να μιλά για δράση. Η αξιοπιστία του καθενός μας κτίζεται με τα έργα του κατά τη διάρκεια των χρόνων και η προσπάθεια της βάναυσης υποτίμησης της νοημοσύνης των συναδέλφων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, η θέση της ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΣΓΑ, είναι η «επαναφορά του Κυβερνητικού Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων που ίσχυε  πριν από τον Οκτώβριο του 2011, για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς, με αναδρομική ισχύ». Για τον σκοπό αυτό έχουν γίνει άλλωστε και προσφυγές, με την καθοδήγηση της ΟΕΛΜΕΚ, κατά του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού της σύνταξης και του εφάπαξ. Προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, όταν ο βασικός εκπρόσωπος της Αλλαγής στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, σε άρθρο του, διατυπώνει μια διαφορετική θέση της Αλλαγής από αυτήν που ψήφισε πριν από δύο μήνες!

Για να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος, όπως έχουμε μάθει από το πολύ πρόσφατο παρελθόν, απαιτείται, πέρα από τις δικαστικές διεκδικήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δυναμικός αγώνας ΟΛΩΝ μας, ενάντια στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της Κυβέρνησης, ενάντια στην πεισματική της άρνηση να συζητήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έχει ήδη αποφασίσει. Ο αγώνας αυτός, φίλοι της ηγεσίας της Αλλαγής, δεν θα γίνει με την αλλεπάλληλη κοπή βασιλόπιτών. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στο δρόμο. Ας ξεκινήσουμε ΟΛΟΙ μαζί λοιπόν.

*Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1385