Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Η΄ Ενδοσχολικό Μαθητικό Συνέδριο Γυμνασίου Παραλιμνίου


Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Η΄ Ενδοσχολικό Μαθητικό Συνέδριο του Γυμνασίου Παραλιμνίου με γενικό θέμα: «Ζωντανεύουμε θύμησες και βιώματα: Περιδιάβαση στην κατεχόμενη γη μέσα από τον δικό μας φακό». 

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειου και κύρια ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Ακανθούς κ. Ελένη Χατζημιχαήλ με θέμα «Ο Χρυσοσώτηρας της Ακανθούς στη ζωή και το ήθος των Ακανθιωτών και όχι μόνο».  Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κ. Νικολέτα Λοΐζου-Χατζηρακλέους, Β.Δ. με ανάθεση, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.  Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κυριάκο Παναγιώτου και τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου.

Οι μαθητές των τμημάτων της Γ΄ τάξης με τους υπεύθυνους καθηγητές τους εργάστηκαν για τη δική τους παράμετρο την οποία παρουσίασαν στην ολομέλεια του συνεδρίου. Οι θεματικοί άξονες που απασχόλησαν τους μαθητές ήταν: «Έρευνα με θέμα τη σχέση των μαθητών του Γυμνασίου Παραλιμνίου με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου» Γ9, «Οδοιπορικό σε κατεχόμενα μνημεία της Κύπρου μας» Γ5, «Πρόσφυγες 1974 – Βιώματα και Μαρτυρίες» Γ3, «Αθλητισμός Αμμοχώστου – Πορεία στον χρόνο» Γ1, Ποίημα «Η Αμμόχωστος» Γ7, «Λάπηθος: Πινελιές από τις ομορφιές της φύσης και των ανθρώπων της» Γ8, «Αρχαία Λάμπουσα» Γ6, «Οι εγκλωβισμένοι της Κύπρου» Γ2, «Φωνή Πατρίδος» Γ4. Οι εργασίες του συνεδρίου διανθίστηκαν με καλλιτεχνικό δρώμενο και τραγούδια από το μουσικό σχήμα του σχολείου.  Στο τέλος του συνεδρίου ανακοινώθηκαν τα  πορίσματα και ο Διευθυντής κήρυξε τη λήξη του.

   

                                                      Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Η΄ Ενδοσχολικού Μαθητικού Συνεδρίου του Γυμνασίου Παραλιμνίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1053