Προοδευτική Καθηγητών: Αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ, σοβαρευτείτε επιτέλους


Με ανακοίνωση της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:

«ΨΔιερωτόμαστε αν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ έχουν λάβει το μήνυμα του Υπουργείου Εσωτερικών, που αναφέρει: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η απομόνωση καθυστερεί τη διασπορά του ιού. Μόνο απόλυτα αναγκαίες μετακινήσεις. Προστατέψτε τις ευάλωτες ομάδες».

Διερωτόμαστε αν διαβάζουν το δημόσιο μήνυμα του ΠτΔ που διακηρύττει το «Μένω Σπίτι»..

Αν τα είχαν διαβάσει, δεν θα συνέχιζαν να ασκούν πίεση προς τις σχολικές μονάδες για την αχρείαστη προσέλευση και παρουσία εκπαιδευτικών στα σχολεία, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Διερωτόμαστε αν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ γνωρίζουν ότι πολλά νοικοκυριά και πολλοί/-ές μαθητές/-τριες όχι μόνο δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά στερούνται είδη πρώτης ανάγκης.

Διερωτόμαστε αν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ αντιλαμβάνονται το άγχος και την αποδιοργάνωση που έχει προκαλέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Διερωτόμαστε αν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ μπορούν να αντιληφθούν το άγχος προκαλεί στους/στις τελειόφοιτους/-ες μαθητές/-τριες της Γ’ Λυκείου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς η αβεβαιότητα αναφορικά με την ύλη και τις Παγκύπριες Εξετάσεις. 

Αν γνώριζαν όλα τα πιο πάνω, δεν θα έστελναν αλληλοσυγκρουόμενες οδηγίες για την πολυδιαφημιζόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πολλές από τις οποίες στερούνται κάθε λογικής και αντίληψης των πραγματικών δεδομένων.

Αρμόδιοι του ΥΠΠΑΝ, ΣΟΒΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και πράξετε τα αυτονόητα!

  • Καθορίστε άμεσα την εξεταστέα ύλη όλων των τάξεων και ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου.
  • Περιορίστε την εξεταστέα ύλη τουλάχιστον στην ημερομηνία που διέκοψαν τη λειτουργία τους τα σχολεία της Λευκωσίας ή ακόμα και σε προγενέστερη ημερομηνία.
  • Ξεκαθαρίστε ως στόχο της τηλεκπαίδευσης πρωτίστως την επαφή και επικοινωνία με τους/τις μαθητές/-τριές για σκοπούς ενίσχυσης εμπέδωσης, επανάληψης σε ύλη που έχει ήδη διδαχθεί.

 

  • Σταματήστε να στέλνετε οδηγίες, γραπτές και προφορικές, για την κάλυψη νέας ύλης, όπως κάνουν οι ΕΜΕ κάποιων μαθημάτων.

 

  • Μεριμνήστε για να έχουν όλοι/-ες οι μαθητές/-τριες τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διαφορετικά όλο αυτό που γίνεται διευρύνει ακόμα περισσότερο τις υπαρκτές ανισότητες μεταξύ των μαθητών/-τριών.
  • Ολοκληρώστε την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα εργαλεία που έχετε επιλέξει για την τηλεκπαίδευση.
  • Αντιληφθείτε τις πραγματικότητες και σταματάτε να πετάτε στα σύννεφα. Η εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει και να υπηρετήσει τους σκοπούς, τους στόχους και τις ανάγκες του καθημερινού σχολικού ωρολογίου προγράμματος.
  • Διαβουλευτείτε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων στα υπαρκτά ζητήματα και μη συνεχίζετε άλλο με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Το μόνο που επιτυγχάνετε με τέτοιες πρακτικές είναι να σπέρνετε τον πανικό και την ανασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους/τις μαθητές/-τριες αυτή τη τραγική στιγμή για την πατρίδα μας και την ανθρωπότητα. Το απέδειξαν όλες αυτές τις μέρες που παρόλο που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων, εργάζονται για να είναι κοντά στους/στις μαθητές/-τριες, φροντίζοντας για να μην αποκοπούν από τη μαθησιακή διαδικασία.

Μην κάνετε την κατάσταση πιο δύσκολη από ό,τι είναι ήδη. Μη φορτώνετε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες με πρόσθετο άγχος και ανησυχία. Πράξετε, επιτέλους, τα αυτονόητα».




Comments (1)

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ:
    Mar 20, 2020 at 11:14 PM

    Δεν ξέρω εγώ τι λέει το ΥΠΠΑΝ ή η Προοδευτική αλλά υπάρχουν κάποιοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ που έχουν αποδείξει ότι είναι λειτούργημα αυτό που κάνουν. Συγκεκριμένα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, που ο γιος μου είναι Γ΄ Λυκείου, από τις 11 Μαρτίου καθηγήτης πληροφορικής και μαθηματικών δεν τον έχουν αφήσει ¨σε χλωρό κλαρί¨. Διαδικτυακό μάθημα, φυλλάδια, ασκήσεις... όταν πάω στο δωμάτιο του είναι σαν να ήρθε το λύκειο στο σπίτι μου. Μάθημα εξ αποστάσεως κάνει αυτός που θέλει να διδάξει και αυτός που θέλει να μάθει, όλα τα άλλα είναι φιλολογίες. Από μέρους μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε αυτούς τους ανθρώπους.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2696