Κώστας Χατζησαββας: Να τερματιστεί ο συνεχής βομβαρδισμός οδηγιών στους καθηγητές


Όχι σε περιορισμό των μεθόδων και των εργαλείων για την εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία.

Με γραπτή δηλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας αναφέρει:

"Τα όσα, δυστυχώς, απρόσμενα συμβαίνουν στην πατρίδα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο, ένεκα του κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρα και αναγκαστικά υποχρεώνουν όλους μας σε ένα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής, στον αυτοπεριορισμό για προστασία της προσωπικής αλλά και της Δημόσιας Υγείας.

Εν μέσω αυτού του κλίματος που όλοι ζούμε, του φόβου, της ανησυχίας αλλά και της αγωνίας, οι εργαζόμενοι καλούνται να διαφοροποιήσουν τον τρόπο εργασίας τους. Έτσι και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσαρμοστούν με τις συνθήκες που όλοι βιώνουμε και να εφαρμόσουν προγράμματα εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας, με στόχο την επαφή και τη  διατήρηση των μαθητών/τριών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Όπως είναι πολύ καλά γνωστό, οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη ημέρα αναστολής της φοίτησης των μαθητών, ανέπτυξαν πρωτοφανή δράση, οργανώθηκαν και συγχρονίστηκαν με τους μαθητές τους και χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και εργαλεία εφαρμόζουν τόσο την ασύγχρονη όσο και τη σύγχρονη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

Εντούτοις, παρά τις συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών για μαθησιακή, συναισθηματική και όχι μόνο βοήθεια προς τους μαθητές τους, παρατηρούμε, δυστυχώς, να βομβαρδίζονται καθημερινά και ανά πάσα στιγμή, πολλές φορές κατά το δοκούν και χωρίς μέτρο, με διάφορες οδηγίες/ανακοινώσεις αλλά και αχρείαστες και παράλογες απαιτήσεις, προκαλώντας σύγχυση, πίεση και άγχος στους εκπαιδευτικούς, παράγοντες οι οποίοι επενεργούν αρνητικά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τη δύσκολη αυτή περίοδο, για στήριξη των μαθητών τους.

Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι περίοδος εκατέρωθεν εντάσεων και προστριβών. Είναι περίοδος που όλοι είναι επικεντρωμένοι στο να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και την πραγματικότητα και θέτουν ως προτεραιότητά τους την απαίτηση για καταρτισμό εικονικού ωρολογίου προγράμματος, τις απουσίες  μαθητών (αν είναι δυνατόν) και άλλες παράλογες απαιτήσεις, περιορίζοντας την ευελιξία που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός για να επιτελέσει το εξαιρετικά δύσκολο έργο του.    

Οφείλει το ΥΠΠΑΝ, να θέσει τέρμα και να απαιτήσει την απόσυρση ΟΛΩΝ των, κατά το δοκούν, οδηγιών/ανακοινώσεων που αυθαίρετα κυκλοφορούν και να δώσει, άμεσα, σαφέστατες οδηγίες με έμφαση στα πιο σημαντικά ζητήματα, ώστε να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, υπό τις περιστάσεις και με βάση την επιμόρφωση που έτυχαν, τα αναγκαία που πρέπει να πράξουν,  χωρίς την επιβολή περιορισμού στις μεθόδους και στα εργαλεία για την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία".

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4417