Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης


Τεράστιες οι προσπάθειές τους με αμέτρητες ώρες εργασίας, για στήριξη των μαθητών τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ*

Παρά τη συνεχή αποστολή και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστων  οδηγιών/ανακοινώσεων/απαιτήσεων, που το μόνο που προκαλούν είναι σύγχυση και εκνευρισμό, εντούτοις οι εκπαιδευτικοί επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπερβάλλοντα ζήλο, ανταποκρίθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και εργαλεία, ρίχτηκαν στη μάχη με στόχο τη μαθησιακή στήριξη των μαθητών/τριών τους δια της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είναι καλά βεβαίως, να γνωρίζουν όλοι, ότι η εξ αποστάσεως μαθησιακή στήριξη επιτυγχάνεται από τις υπερπροσπάθειες των καθηγητών/τριών, με αμέτρητες ώρες εργασίας, που άρχισαν από την πρώτη ημέρα αναστολής της τακτικής φοίτησης των μαθητών. Όπως, επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι, παρόλο που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση διεξάγεται εν μέσω πολλαπλών δυσκολιών, οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν το μεγάλο αγώνα που άρχισαν, με κάθε τρόπο, για την εξ αποστάσεως παιδαγωγική στήριξη των μαθητών τους.

Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια προς τους εκπαιδευτικούς για το έργο που προσφέρουν την κρίσιμη αυτή περίοδο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί βγήκαν πρώτοι μπροστά, γιατί ανέλαβαν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, γιατί απέδειξαν πόσο νοιάζονται για τους μαθητές τους προσφέροντάς τους ό,τι είναι δυνατόν εν μέσω αντίξοων συνθηκών και του αδιαμφισβήτητου πλέον συμπεράσματος, ότι, κανένα τεχνολογικό μέσο δεν έχει την αποτελεσματικότητα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εκπαιδευτικό και την πραγματική αίθουσα διδασκαλίας.

Οφείλει ταυτόχρονα το ΥΠΠΑΝ, να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τα πολλαπλά προβλήματα των μαθητών και των μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για μέρες στα σπίτια τους, την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι μαθητές, την αγωνία για το μέλλον των τελειόφοιτων μαθητών. Οι συνθήκες που βιώνουν σήμερα τα παιδιά είναι πρωτόγνωρες και αφύσικες και δεν προσφέρονται, όσο και να το θέλουμε, πέραν βεβαίως των λογικών στόχων, για επίτευξη υπέρμετρων απαιτήσεων.

Οι προσπάθειες όλων πρέπει να επικεντρωθούν, πρωτίστως, στη ψυχική ευεξία και στη διατήρηση της επαφής των μαθητών, κατά τρόπο λελογισμένο, με τη μαθησιακή διαδικασία. Μέλημα και έγνοια όλων, στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις, είναι η προστασία του υπέρτατου αγαθού της προσωπικής, της οικογενειακής και γενικά της  Δημόσιας Υγείας.

*Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ

 

 




Comments (4)

  1. Ι.Ν.:
    Mar 30, 2020 at 03:49 PM

    Πολύ καλό.Πιστεύω υπερβηκαμε των προσδοκιών τουΥΠΠΑΝ

  2. Αθηνά ΛΑΝΤΟΥ :
    Mar 30, 2020 at 04:19 PM

    Συμφωνώ και σας ευχαριστώ!

  3. Παναγιώτης Παναγιώτου ΒΔΑ,Τεχνικη.Σχολή Μακάρ.Γ:
    Mar 30, 2020 at 04:43 PM

    Συγχαρητήρια και στη συντεχνία των καθηγητών η οποία έθεσε πάνω απ όλα το αγαθό της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών αλλά δεν παραμέλησε και το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρά τις τόσες δυσκολίες !!

  4. Constantia Xenofontos:
    Mar 31, 2020 at 10:14 AM

    Μπραβο τους. Πραγματικα δινουν μεγαλο αγωνα . Ειναι ομως απαραδεκτο καποιοι απ τους εκπαιδευτικους και πιο πολυ οι οργανωσεις τους να υποτιμουν τοσο πολυ τον υπουργο παιδειας. Μαζι τους δινει κ αυτος τον μεγαλο αγωνα οπως ολοι μας. Η εγνοια μας ειναι η ασφαλεια η υγεια εμας και των πσιδιων μας. Σκεφτειτε ποσοι ανθρωποι πεθσινουν απο αυτο τον αορατο ιο. Κι αν χσθει η σχολικη χρονια δν χαθηκε κ ο κοσμος. Εδω φιλοι μου εχουμε κοντα μας ενα θανατηφορο ιο. Μας καρτερα ειναι διπλα μας. Καλη δυναμη και κουραγιο σε ολους μας.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










6469