Πόσοι υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτηση, τα δεδομένα λόγω κορονοϊού


 Την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου τα μεσάνυκτα το βράδυ λήγει η προθεσμία για υποβολή αίτησης  από τους εκπαιδευτικούς για πρόωρη αφυπηρέτηση. Το ενδιαφέρον για υποβολή αίτησης επισκιάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν και τα οποία επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στο  Paideia-News ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, στη Μέση εκπαίδευση υπολογίζεται ότι έχουν υποβληθεί πέραν των 100 αιτήσεων. Από αυτές οι 70 κοινοποιήθηκαν και στην ΟΕΛΜΕΚ ενώ κάποιοι άλλοι έστειλαν τις αιτήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν μπορεί να λεχθεί ακριβής αριθμός.

Στη Δημοτική, όπως αναμενόταν, ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος.  Όπως δήλωσε στο Paideia-News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν γύρω στις 30 αιτήσεις

Το ερώτημα είναι πως θα επιδράσει η παρούσα κατάσταση με την πανδημία τους εκπαιδευτικούς τόσο της Μέσης όσο και της Δημοτικής να υποβάλουν έστω και την τελευταία εβδομάδα την αίτησή τους και να αυξηθούν οι αριθμοί.   

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων υπέβαλαν αίτηση στη Μέση είναι Βοηθοί Διευθυντές. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς στην ΟΕΛΜΕΚ για αν καλυφθούν τα κενά θα χρειαστούν περίπου 70 νέοι διορισμοί.

Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί ενόσω συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας είναι κατά πόσο θα είναι εφικτό να γίνει η διαδικασία των προαγωγών πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ή όχι . Φυσικά, το μέγα ερώτημα είναι αν θα εξομαλυνθεί πλήρως η σημερινή δύσκολη κατάσταση ώστε τα σχολεία ανοίξουν κανονικά αρχές Σεπτεμβρίου.   

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4771