ΔΗΚΙ Καθηγητών: Πραγματικότητες για το συνταξιοδοτικό. Τωρα είναι η ώρα


Με ανακοίνωσή της η ΔΗΚΙ Καθηγητών αναφέρει:

  «Είναι τουλάχιστον αστείο κάποιοι να καλούν σήμερα την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να «ξυπνήσει και να λύσει το συνταξιοδοτικό ζήτημα», όταν εκείνοι για χρόνια όχι μόνο το παραμέριζαν, αλλά το προσανατόλισαν σε λάθος κατεύθυνση, ακολουθώντας πιστά  τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες. 

Ήταν αυτοί που πάντοτε στήριζαν τη δημιουργία ταμείου  προνοίας και δαιμονοποιούσαν  οτιδήποτε άλλο, όταν όμως  η συντριπτική πλειοψηφία των επηρεαζόμενων  απέρριψε το ταμείο προνοίας, ξαφνικά έγιναν υπέρμαχοι του κρατικού συνταξιοδοτικού σχεδίου διεκδικώντας μάλιστα την πατρότητά του.

Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών, δεν διεκδικούμε καμία πατρότητα αλλά, απεναντίας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμπορευτούν μαζί μας,  καταβάλλοντας από κοινού όλες μας τις προσπάθειες ούτως ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που βαραίνει χιλιάδες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν μείνει μετέωροι χωρίς καμία συνταξιοδοτική κάλυψη.  

Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών,  από την αρχή κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση για την οποία  όλοι σήμερα συμφωνούν, τη δημιουργία ενός κοινού κρατικού συνταξιοδοτικού  σχεδίου, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Από την αρχή  αντιμετωπίσαμε το συνταξιοδοτικό ζήτημα ως μείζον θέμα και το θέσαμε ψηλά στις  προτεραιότητές μας,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες  μέσω του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ προς όλες τις κατευθύνσεις, πραγματοποιώντας επαφές με συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, Υπουργείο Οικονομικών και  Κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού   δεν άφησε περιθώρια για συνέχιση της προσπάθειάς μας.

Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να επαναρχίσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Η ΟΕΛΜΕΚ πριν δέκα μέρες, έχει ήδη στείλει επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για να οριστεί νέα συνάντηση για το εν λόγω ζήτημα.  Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι, θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση, με όλες μας τις δυνάμεις φιλοδοξώντας να βρούμε ειλικρινείς συνοδοιπόρους σε αυτή τη δύσκολη πορεία, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, διαφορετικών απόψεων και θέσεων που υπάρχουν επί του θέματος.

Ευθύνη όλων μας  είναι να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της ΠΣΓΑ και να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση προς υλοποίηση του μείζονος αυτού συνδικαλιστικού στόχου, αποκαθιστώντας την τεράστια αδικία που έχει γίνει εις βάρος μιας μεγάλης μερίδας των συναδέλφων μας.

Αυτοί που σήμερα μας καλούν σε εγρήγορση το κάνουν αντιλαμβανόμενοι τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες, ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Κώστας Χατζησάββας, ανέδειξε τη μακροχρόνια αυτή εκκρεμότητα,  ως το σημαντικότερο συνδικαλιστικό  ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο και αυτό φαίνεται μέσα από τις πολυάριθμες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1298