ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η μόνη δίκαιη λύση για το συνταξιοδοτικό ζήτημα


Η ένταξη όσων μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011 στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο με αναδρομική ισχύ

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗΚΙ) Καθηγητών αναφέρει: 

Ξεκάθαρη θέση της Δημοκρατικής Κίνησης (ΔΗΚΙ) Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), είναι η ένταξη των εκπαιδευτικών που μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011, στο Κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο με αναδρομική ισχύ, δηλαδή από την ημερομηνία εργοδότησης των εκπαιδευτικών αυτών στο Δημόσιο Σχολείο, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς.

Για τη ΔΗ.ΚΙ. καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, η οποία επηρεάζει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, θεωρείται ως η κατεξοχήν συνδικαλιστική  προτεραιότητα για την οποία όλοι πρέπει να εγκύψουν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την επίλυσή της, το συντομότερο δυνατό, με τον πιο σωστό και δίκαιο τρόπο, δηλαδή την ένταξη όσων μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011 στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο.

Οι προσπάθειες που κατέβαλλε η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών στις Παγκύπριες Συνδιασκέψεις των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ για να πειστούν να διαφοροποιηθούν οι υπέρμαχοι του Ταμείου Προνοίας, αλλά και οι αποφάσεις των ΠΣΓΑ που μιλούσαν για δημιουργία Ταμείου Προνοίας, ήταν τεράστιες.

Τα πιο κάτω αποσπάσματα από τις  αποφάσεις των ΠΣΓΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2016, για το συνταξιοδοτικό πρόβλημα, μιλούν από μόνα τους.

  • Απόφαση ΠΣΓΑ 16 Ιουνίου 2016 για το Κρατικό Μισθολόγιο : Κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία του Ταμείου Προνοίας για τους καθηγητές που μονιμοποιούνται κατά ή μετά την 1η/10/2011 με όρους οι οποίοι θα συζητηθούν με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
  • Απόφαση ΠΣΓΑ 17ης Δεκεμβρίου 2015 για το Κρατικό Μισθολόγιο : Δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους καθηγητές που μονιμοποιούνται κατά ή μετά την 1.10.2011, καλύπτοντας συνολικά όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους στο Δημόσιο Σχολείο, είτε ως συμβασιούχοι, είτε ως έκτακτοι, είτε ως αντικαταστάτες. Υπενθυμίζουμε ότι η κατηγορία των καθηγητών αυτών, δε δικαιούται κρατική σύνταξη και εφάπαξ ποσό.

Το πιο κάτω απόσπασμα από τις αποφάσεις  των ΠΣΓΑ της 13ης  Δεκεμβρίου 2018 και 19ης Δεκεμβρίου 2019, καταγράφει την νέα θέση της ΟΕΛΜΕΚ, όπως αυτή  διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία, με τις τεράστιες προσπάθειες και της ΔΗ.ΚΙ.   

ü  Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, για άλλη μια φορά, Θέτει επιτακτικά τη συνταξιοδοτική κάλυψη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα στο δημόσιο Σχολείο και οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1.10.2011 και εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να προβεί σε κάθε ενέργεια έτσι ώστε οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στο κυβερνητικό επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία εργοδότησής τους, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (συμβασιούχοι, έκτακτοι κ.ά.).

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, στη βάση των αποφάσεων των  ΠΣΓΑ της 13ης.12.2018 και 19ης.12.2019. Οι προσπάθειες της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ και οι πρωτοβουλίες, προς όλες τις κατευθύνσεις, που καταβάλλονται την τελευταία τριετία  είναι πολλές και ειλικρινείς. Δυστυχώς, όμως, οι προσπάθειες αυτές προσκρούουν στην εδώ και 8 χρόνια πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Οικονομικών και κατ΄επέκταση της Κυβέρνησης. Προσκρούει όμως και σε κάποιους, εντός των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, που δεν πιστεύουν ότι μπορούμε να πετύχουμε ένταξη των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο. Από τα πιο πάνω αποσπάσματα των ΠΣΓΑ του 2015 και 2016, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1415