Αγώνας δρόμου για να δοθούν τα απολυτήρια από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή


Αναρτήθηκαν την Κυριακή αργά το απόγευμα, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες των τελειοφοίτων για έκδοση απολυτηρίων. Οι βαθμολογίες αυτές δίνουν κάθε χρόνο και την πρώτη εικόνα και για τις βαθμολογίες που θα ανακοινωθούν αργότερα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Στη φετινή χρονιά της πανδημίας αυτές οι βαθμολογίες αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον αφού θα δόθηκαν εν μέσω πρωτόγνωρων δεδομένων. Καταρχή δόθηκαν με καθυστέρηση τριών περίπου εβδομάδων σε σύγκριση με άλλες χρονιές ενώ οι «τελετές» αποφοίτησης έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Από τη Δευτέρα πρωί οι καθηγητικοί σύλλογοι με επικεφαλής τους Διευθυντές αρχίζουν ένα αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν και να παραδώσουν έγκαιρα τα απολυτήρια το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή στους τελειόφοιτους.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργος Ιωσηφίδης, τα απολυτήρια θα χρειαστούν δυο μέρες για να εκδοθούν και άρα θα είναι έτοιμα την ερχόμενη Τετάρτη. Στις δυο αυτές μέρες θα μπουν οι βαθμολογίες θα τοποθετηθούν οι φωτογραφίες θα υπογραφούν ενώ θα εκδοθούν και αντίτυπα πιστοποιητικών σπουδών. Για τα σχολεία που έχουν μεγάλο αριθμό τελειόφοιτων, είπε ο κ. Ιωσηφίδης, η διαδικασία επίδοσης των απολυτηρίων μπορεί να τελειώσει Παρασκευή αφού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι τελετές αποφοίτησης όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια και πρόσθεσε: «Με βάση το  επιδημιολογικό πρωτόκολλο, σε μια εκδήλωση σε ανοικτό χώρο μπορούν να παραβρεθούν μόνο 250 άτομα Αυτό και μόνο εξυπακούει ότι η παράδοση των απολυτηρίων θα δοθεί σε δόσεις, πάντοτε σε ωράριο σχολείου. Στα σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών, όπως αυτά της υπαίθρου μπορεί θα γίνει μια τελετή που θα είναι δυνατή και η παρουσία γονέων αφού όλοι δεν θα υπερβαίνουν τους 250. Σε όλα τα σχολεία θα δίνονται τα απολυτήρια στην παρουσία των καθηγητών των τελειοφοίτων για να μπορούν να βγουν οι παραδοσιακές αναμνηστικές φωτογραφίες».

Συνεχίζοντας ο κ. Ιωσηφίδης σημειώνει ότι ένας άλλος λόγος που θα γίνει σε «δόσεις» η παράδοση των απολυτηρίων είναι για να αποφευχθεί μεγάλος αριθμός μαθητών και των παραδοσιακών αλληλοασπασμών που απαγορεύεται από το επιδημιολογικό πρωτόκολλο. «Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και θα πρέπει να τους προστατεύσουμε» κατέληξε.

Κάτι άλλο που είναι πρωτόγνωρο φέτος είναι και το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θα αρχίσουν από μεθαύριο Δευτέρα να κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά ενώ άλλοι είχαν κλείσει από πριν, ξενοδοχεία για τις τελευταίες τους μέρες πριν από την κατάταξη.  Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αρρένων που θα παραβρεθούν στις τελετές θα είναι μειωμένος.     
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter4140