Η «ΑΛΛΑΓΗ» καταδικάζει το νέο πολιτιστικό έγκλημα της Τουρκίας


Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» με ανακοίνωσή της  «καταδικάζει κατά τον πιο έντονο τρόπο το νέο έγκλημα της Τουρκίας κατά της ανθρωπότητας και τον πανανθρώπινου πολιτισμού. Ένα έγκλημα που ισοδυναμεί με επιχείρηση πολιτιστική γενοκτονίας κατά του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Η μετατροπή σε μουσουλμανικό τέμενος του εμβληματικού εκκλησιαστικού μνημείου της Αγίας Σοφίας αποτελεί μια αποτρόπαιη ενέργεια που στρέφεται κατά του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού, του Πολιτισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου.  

Ο Τούρκος Πρόεδρος με την απόφασή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του διαχρονικού συμβόλου της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αλλά καταπατά κατά τον πιο απροκάλυπτο τρόπο όλες τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί.

Η βάναυση αυτή πρόκληση της Τουρκίας δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με φραστικές καταδίκες, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις που θα την υποχρεώνουν να ανακαλέσει την απόφασή της και θα την καθιστούν υπεύθυνη να σεβαστεί το κορυφαίο και ανεπανάληπτο αυτό μνημείο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.

Για εμάς τους Έλληνες Ορθοδόξους το αριστούργημα του Ιουστινιανού θα παραμένει εσαεί σύμβολο εκκλησιαστικό και εθνικό. Θα είναι ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα που ο ελληνικός πολιτισμός προσέφερε στην πανανθρώπινη πολιτιστική κληρονομιά».  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










991