«Παγώνει» το θέμα της αλλαγής ωραρίου στα λύκεια


Επιφυλάξεις από ΟΕΛΜΕΚ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, το ζητούν όμως κοινότητες της υπαίθρου

Δεν προχωρά το θέμα της πρότασης για αλλαγή του ωραρίου στα λύκεια. Όπως το Paideia-News πληροφορείται, καμιά από τις ενδιαφερόμενες ή εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε συζήτηση του θέματος. Η ΟΕΛΜΕΚ έχει ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας ολοκληρωμένη μελέτη και από το Υπουργείο Μεταφορών. Ταυτόχρονα έχουν εκφραστεί αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να γίνει αλλαγή ωραρίου μόνο στο Λύκειο αφού πολλοί εκπαιδευτικοί είναι διορισμένοι και σε Γυμνάσιο και σε Λύκειο και οι ώρες τους θα συγκρούονται. Αυτό που η ΟΕΛΜΕΚ αφήνει ανοικτό να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο  είναι η αλλαγή ωραρίου και σε λύκεια και σε γυμνάσια με θερινό και χειμερινό ωράριο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή ώρας τον χειμώνα.  

Καθοριστική όμως ήταν στάση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ. Οι δυο οργανώσεις έχουν εκφράσει επιφυλάξεις αν θα ήταν καλό να διαταχθεί το σημερινό ωράριο αφού φαίνεται να έχει ρυθμιστεί το κυκλοφοριακό. Την ίδια επιφύλαξη φαίνεται να έχει και το Υπουργείο Μεταφορών, αρμόδιο για τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.  

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει αίτημα από κάποια σχολεία, κυρίως της υπαίθρου (ορεινής), για αλλαγή του ωραρίου αφού τις πρωινές ώρες, πολλές μέρες τον χειμώνα, επικρατεί τσουχτερό κρύο. Το αίτημα δεν απορρίφθηκε προς το παρόν και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν τρόποι υλοποίησης του. Σε αυτό το κεφάλαιο το ΥΠΠΑΝ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να επαναφέρει το θέμα της παροχής κινήτρων διορισμού σε εκπαιδευτικούς, ώστε να διαμένουν στις κοινότητες του σχολείου τους για 4- 5 χρόνια. Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί και στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει κατάληξη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4083