Γ. Ιωσηφίδης: Έντονος προβληματισμός για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία


 Τα τελευταία κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης. Ήδη ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι προετοιμάζεται για λειτουργία των σχολείων και με ένα πλάνο Β΄ αφού ληφθούν και οι απόψεις των επιδημιολόγων.

Τον έντονο προβληματισμό του για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε ένα μήνα εκφράζει στο Paideia-News o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ) Γιώργος Ιωσηφίδης. Ο κ. Ιωσηφίδης δηλώνει  προβληματισμένος, αν οι επιδημιολόγοι κρίνουν ότι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά όλοι οι μαθητές στα σχολεία και άρα θα πρέπει να χωριστούν σε ομάδες (εκ περιτροπής στο σχολείο και στο σπίτι). Επίσης εκφράζει τον προβληματισμό του κατά πόσο ο εκπαιδευτικός θα μπορεί ταυτόχρονα να διδάσκει στην τάξη και να ελέγχει όλους τους μαθητές (και αυτούς που θα βρίσκονται στην τάξη και αυτούς που θα βρίσκονται και θα παρακολουθούν από το σπίτι).

Σε περίπτωση που επιλεγεί αυτή η λύση, ο κ. Ιωσηφίδης τονίζει ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση του διαδικτύου των σχολείων, καθώς και του ευρύτερου εξοπλισμού τους, τον οποίο χαρακτήρισε υποτυπώδη.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σε περίπτωση που επιλεγεί η λύση των ζωνών (πρωινή και απογευματινή) είναι αναγκαίο να ανακοινωθούν άμεσα νέοι διορισμοί.

Κάτι άλλο που προκαλεί επίσης προβληματισμό είναι οι ψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιδημιολόγοι είναι εναντίον της λειτουργίας ανεμιστήρων, ενώ δεν υπάρχουν συστήματα κλιματισμού στις τάξεις.  

Οι πιο πάνω προβληματισμοί  θα τεθούν την ερχόμενη Παρασκευή σε συνάντηση που θα έχει ο ΣΕΔΜΕΚ με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ Κυπριανό Λούη. Καταλήγοντας ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε ότι οι Διευθυντές στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση που θα έχουν στο Υπουργείο Παιδείας στις 28 του μήνα θα πρέπει να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα μπροστά τους για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία.       




Comments (1)

  1. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Aug 04, 2020 at 09:09 PM

    Δεν είναι δεοντολογικά σωστό την ώρα που κάποιος διδάσκει μέσα στην τάξη να τον παρακολουθούν άτομα εκτός τάξης. Ο εκπαιδευτικός θα είναι εκτεθειμένος στην όποια κακόβουλη παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων από τρίτα άτομα. Είναι όπως να υπάρχει ο "μεγάλος αδελφός" μέσα στην τάξη.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4216