Κώστας Χατζησάββας: Η αύξηση των κρουσμάτων μας ανησυχεί πολύ


«Το ΥΠΠΑΝ  οφείλει να έχει από τώρα ολοκληρωμένο πραγματικό πλάνο» 

Ο πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει όλους, ώστε Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πως θα ενεργήσουν σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας. Οι εμπειρίες που όλοι απέκτησαν με βάση τα όσα βιώσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν επιτρέπουν σε κανέναν, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας, λανθασμένους χειρισμούς. 

Πάνω από όλα προέχει η διασφάλιση της προσωπικής και δημόσιας υγείας με την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις έντονες αντιδράσεις μας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου ιού και την ανάγκη συνέχισης των απαραίτητων μέτρων, κάποιοι υποτίμησαν τον κίνδυνο και με την πλήρη χαλάρωση των μέτρων φαίνεται να οδηγούμαστε σε μη ελεγχόμενη κατάσταση.

Είναι για τούτον ακριβώς το λόγο που το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, πλέον, να έχει έτοιμα ολοκληρωμένα σενάρια που θα μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη με βάση τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχει με όλες τις ιδιαιτερότητες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Σίγουρα, ως ΟΕΛΜΕΚ, θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε ξανά με τον Υπουργό Παιδείας για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος. Σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο Υπουργός Παιδείας σε ένα πραγματικό σενάριο, έχει λάβει υπόψη του, μεταξύ άλλων, και τις πιο κάτω παραμέτρους όπως, την εκ περιτροπής διδασκαλία με μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και ανά σχολική μονάδα, διαφοροποιημένη ύλη κατά γνωστικό αντικείμενο με στόχο την κάλυψη των απαραίτητων διδακτικών στόχων, Ωρολόγιο Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, τον τερματισμό των μετακινούμενων τμημάτων, τη διδασκαλία των μαθητών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter723