Προοδευτική Καθηγητών: Οι διορισμοί Καθηγητών ΣΕΑ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σχολείων και της κοινωνίας


Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:  

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο αριθμός των πρόσφατων διορισμών Καθηγητών/τριών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής ήταν απογοητευτικός και με κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Τόσο απογοητευτικός, αφού εξαντλείται σε ΕΝΑΝ και μόνο διορισμό.

Τη στιγμή που τα κοινωνικοοικονομικά, προσωπικά και άλλα προβλήματα εντός και εκτός σχολείων αυξάνονται,  δεν διαπιστώνεται, δυστυχώς, ανάλογη διορθωτική / υποστηρικτική αντίδραση από το ΥΠΠΑΝ.  Δεν χρειάζεται καμιά έρευνα για να διαπιστώσουμε το είδος και το μέγεθος των σημερινών προβλημάτων στα σχολεία: αυξημένη χρήση και επήρεια στις ουσίες εξάρτησης, μειωμένη ψυχοσυναισθηματική ανθεκτικότητα, χαμηλά ακαδημαϊκά αποτελέσματα, αποπροσανατολισμός στόχων και κινήτρων, παραβατικότητα και ακραίες συμπεριφορές. Και ενώ αναζητούμε λύσεις στη μείωση των αντιδραστικών συμπεριφορών, στη διαχείριση (πρόληψη-αντιμετώπιση) των ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων, στην έλλειψη κινήτρων για μάθηση, στα μειωμένα ηθικά/συνειδησιακά αντανακλαστικά, το ΥΠΠΑΝ στην πραγματικότητα προσεγγίζει τα προβλήματα χωρίς στρατηγική, σχεδιασμό και προγραμματισμό.

Οι Καθηγητές/τριες ΣΕΑ στα σχολεία είναι περισσότερο απαραίτητοι σήμερα παρά ποτέ. Δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία για το ΥΠΠΑΝ για ό,τι προκύψει τη νέα σχολική χρονιά, αν επιμένει να παραμένει προσκολλημένο στην παρούσα ελλιπή στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές/τριες ΣΕΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των χιλιάδων μαθητών μας, του εκπαιδευτικού συστήματος και της κοινωνίας.

Καλούμε το ΥΠΠΑΝ, έστω και τώρα, να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη πρόσθετων Καθηγητών/τριών ΣΕΑ, για να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε υπηρεσίες ΣΕΑ στα σχολεία, οι οποίες αυξάνονται ακόμα περισσότερο κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που περνούμε».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1763