Κ. Χατζησάββας: Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας για ρεκόρ έκτακτων διορισμών


Θετική εξέλιξη ο διορισμός 9 ΣΕΑ. 

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησαββας αναφέρει:

«Οι σημερινοί επιπρόσθετοι 97 διορισμοί έκτακτων/συμβασιούχων καθηγητών που ανακοινώθηκαν από την ΕΕΥ, επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας ότι τη σχολική χρονιά 2020/2021 θα είχαμε ρεκόρ έκτακτων διορισμών. Συνολικά οι διορισμοί μη μόνιμων καθηγητών πλησίασαν τους 900, εκ των οποίων οι 164 από 1.9.2020, θα εργάζονται ως μόνιμοι επί δοκιμασία. 

Ο αυξημένος αριθμός των έκτακτων/συμβασιούχων καθηγητών για τη νέα σχολική χρονιά, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης το οποίο εφαρμόστηκε φέτος, μετά από πολλές πιέσεις και ενέργειες εκ μέρους της Οργάνωσής μας. 

Θετική, επίσης, εξέλιξη θεωρείται και ο διορισμός 9 καθηγητών της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, πράγμα το οποίο οφείλεται στις άμεσες ενέργειες και τεκμηριωμένες θέσεις της Οργάνωσή μας προς το ΥΠΠΑΝ, το οποίο αποδέχτηκε και εφάρμοσε σε ικανοποιητικό βαθμό την πρακτική που έχουμε συμφωνήσει. Για το θέμα αυτό επιβάλλεται, βεβαίως, συνέχιση του διαλόγου με το ΥΠΠΑΝ για οριστικοποίηση και εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν». 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3242