Σύνδεσμος Ελλήνων Βοηθών Διευθυντών Μέσης: Απογοήτευση για τη μείωση των διδακτικών περιόδων της επιμόρφωσης


Με επιστολή του στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., το Δ.Σ. Συνδέσμου Ελλήνων Βοηθών Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.) αναφέρει:

"Θέμα: Ανακοίνωση Δ.Σ. Συνδέσμου Ελλήνων Βοηθών Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.) για τη μείωση των περιόδων επιμόρφωσης Β.Δ. και Κατάρτισης του Π.Ι.Κ.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου του Σ.Ε.Β.Δ.Μ.Ε.Κ., έχει μελετήσει την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ με θέμα το Πρόγραμμα επιμόρφωσης των Β.Δ. για τη νέα σχολική χρονιά 2020 – 21 και επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

  1. Εκφράζουμε τη μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση για τη μείωση των διδακτικών περιόδων καθώς αυτό μειώνει δραματικά το εύρος της σημαντικής και αναγκαίας εκπαίδευσης των συναδέλφων οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν μεγάλο φορτίο ευθυνών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  2. Αντιλαμβανόμαστε ότι με βάση τις υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες πολλά μαθήματα θα πρέπει να γίνουν διαδικτυακά. Παρόλα ταύτα καλούμε το ΥΠΠΑΝ όπως διατηρήσει τις συνολικές περιόδους και ύλη διδασκαλίας στα προηγούμενα επίπεδα. Η εμπειρία των προηγούμενων εκπαιδεύσεων έχει αποδείξει το αναγκαίο και τη σημαντική αξία που είχαν όλες οι ενότητες εκπαίδευσης για το δύσκολο έργο των Β.Δ στα δημόσια σχολεία Μ.Ε.
  3. Με βάση τις ελλείψεις που θα παρατηρηθούν λόγω της παγοποίησης των προαγωγών Β.Δ. και Β.Δ. Α’ τα καθήκοντα των Διευθυντικών ομάδων των σχολείων και η πίεση προς αυτές θα είναι αυξημένα. Εκφράζουμε την αντίθεση μας για την οδηγία της εγκυκλίου με βάση την οποία όσοι συνάδελφοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να το πράξουν εν μέσω άλλων καθηκόντων στα σχολεία. Ως αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Συνδέσμου ζητά όπως τη μέρα των διαδικτυακών μαθημάτων οι συνάδελφοι εξαιρούνται άλλων καθηκόντων στο σχολείο για να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.
  4. Η φετινή σχολική χρονιά, όπως διαφάνηκε και από την προηγούμενη περίοδο, αναμένεται να εξελιχθεί  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και φορτισμένη χρονιά. Δυστυχώς, η πρωτόγνωρη κρίση υγείας έχει προσθέσει μια νέα πρόκληση επιπρόσθετα στα όσα άλλα προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία μεταρρυθμίσεις. Είναι για αυτό που κάθε μέτρο αλλαγής θα πρέπει πρώτα να συζητείτε στη βάση του συνολικού σχολικού κλίματος και διαδικασιών με τους επηρεαζόμενους φορείς αντί να βρισκόμαστε συνεχώς ενώπιον νέων δεδομένων τα οποία δυσχεραίνουν το ήδη τεταμένο κλίμα και πίεση στα σχολεία.
  5. Ως Δ.Σ. έχουμε ζητήσει μέσω της ΟΕΛΜΕΚ το πρόγραμμα εκπαίδευσης για μελέτη και θα επανέλθουμε αφού το μελετήσουμε".

 

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1231