Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο εγκρίθηκε από το ΙΔΕΠ ως συντονιστικό σχολείο σε πρόγραμμα του Erasmus+


«Η κοινή μας καλλιέργεια μας φέρνει πιο κοντά»

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει εγκριθεί από το ΙΔΕΠ (Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης) ως Συντονιστικό Σχολείο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα «OurCommon Cultivation Brings Us Together» (Η Κοινή μας Καλλιέργεια μας Φέρνει Πιο Κοντά). Συντονίστρια του Προγράμματος είναι η Β.Δ. Στέλλα Μάουερ.

Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα που είναι διάρκειας δύο ετών (2020-2022), συμμετέχουν εκτός από την Κύπρο, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γερμανία.

Το Πρόγραμμα θα ασχοληθεί με όλα όσα έχουν σχέση με αμπελώνες όπως: Ήθη, έθιμα, λαογραφία, πολιτισμό, διαδικασίες καλλιέργειας στο παρελθόν, παρόν και μέλλον, επιστημονική προσέγγιση, βιοτεχνολογία, διατροφή, υγεία, οικονομία, εισαγωγές/εξαγωγές, εκπαίδευση, προγράμματα απεξάρτησης εξαρτησιογόνων ουσιών, η περιβαλλοντική κρίση και πώς επηρεάζει τις καλλιέργειες αμπελιών και κατ’ επέκταση τη  ζωή των αγροτών στην κάθε χώρα, μελλοντικές προοπτικές και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Από τη Διεύθυνση του Ευρυβιαδείου Γυμνασίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1022