Κ. Χατζησάββας: Ζητούμε τη λήψη πολιτικής απόφασης για τοποθέτηση κλιματιστικών


Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας προέβη πριν από λίγο στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Η σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας στις 4.00μμ, στην παρουσία των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με θέμα τα κλιματιστικά είναι πολύ σημαντική αφού αφορά χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θα ζητήσουμε σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας τη λήψη πολιτικής απόφασης για τοποθέτηση κλιματιστικών εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες θα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για την πατρίδα μας, κατά συνέπεια η τοποθέτηση κλιματιστικών μέσα στις τάξεις θεωρείται αδήριτη ανάγκη. Είναι αδιανόητο, από τη μια να βλέπουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς να καίγονται στην κυριολεξία μέσα στις τάξεις και από την άλλη οι αρμόδιοι να εφευρίσκουν διάφορες δικαιολογίες και να κωλυσιεργούν στην λήψη απόφασης για τοποθέτηση κλιματιστικών. Το ΥΠΠΑΝ θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις δικαιολογίες για παλαιές κτιριακές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και ν’ αρχίσει άμεσα την αναβάθμισή τους.

Το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών εντός των αιθουσών διδασκαλίας κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση και με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθίσταται πολύ δύσκολο και αναποτελεσματικό.

Στη σημερινή σύσκεψη θα ζητήσουμε από τον Υπουργό Παιδείας τη λήψη  πολιτικής απόφασης για το ζήτημα αυτό, ώστε να αρχίσει η σταδιακή τοποθέτηση των κλιματιστικών, τουλάχιστον, σε εκείνες τις σχολικές μονάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις

Επιπρόσθετα σήμερα θα θέσουμε και πάλι, για πολλοστή φορά, το αίτημά μας, ώστε να επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να αφαιρούν (όποτε αυτό χρειάζεται) την μάσκα κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής για να γίνονται κατανοητοί στους μαθητές.  Νοείται ότι, στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευτικοί θα τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων από την πρώτη σειρά των μαθητών».
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter283