Γονείς Μέσης: Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη για τα κλιματιστικά


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, συμμετείχε χθες 15 Σεπτεμβρίου, στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου για το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Συνομοσπονδίες Μέσης, Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικές  οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και οι μαθητές. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη σύσκεψη, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η επίσημη απόφαση του Υπουργείου, για εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία. Στόχος του ΥΠΠΑΝ είναι η σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν, αρχίζοντας από τα σχολεία που θα είναι έτοιμα να τα δεχτούν. Αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και η προκαταρκτική μελέτη από το Υπουργείο Παιδείας. Όπως διαφάνηκε στη σύσκεψη, φαίνεται πιο πιθανό και πιο εύκολο η εγκατάσταση να αρχίσει από μικρότερες σχολικές μονάδες οι οποίες πληρούν τις ηλεκτρολογικές απαιτήσεις.

Χαιρετίζουμε τη θετική αυτή εξέλιξη, αφού ένα πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας μας φαίνεται να οδεύει προς υλοποίηση. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο δυνατό θα εγκατασταθούν κλιματιστικά σε όλες τις σχολικές μονάδες, ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι σχολικές μονάδες να διεξάγουν με άνεση τα μαθήματα αλλά και τις εξετάσεις τετραμήνων και τις παγκύπριες εξετάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter198