ΑΚΙΔΑ: Γυρίσαμε σελίδα στο αύριο


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Οι Εκλογές στην ΠΟΕΔ τέλειωσαν. Γυρίσαμε σελίδα στο αύριο με την προοπτική μιας πιο δυνατής, διεκδικητικής και αποτελεσματικής ως προς τη λειτουργία της ΠΟΕΔ να συνιστά την υποχρέωσή μας!

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Κί.ΔΑ. κατήγαγε τη μεγαλύτερη εκλογική της επιτυχία από το 1992 που ιδρύθηκε. Οι συνάδελφοι μας την εμπιστεύθηκαν σε ποσοστό 31,5%. Αυτή η εμπιστοσύνη αφενός είναι θετική αξιολόγηση για τον τρόπο που πορευτήκαμε κατά την ταραχώδη, απελθούσα τριετία και εναπόθεση ευθύνης και προσδοκιών για την ακόμα πιο δύσκολη τριετία 2020 – 2023. Αυτό το αποτέλεσμα, όπως διαμορφώθηκε εξελικτικά μέσα στον χρόνο, επιπλέον, συνιστά την καθιέρωση κι εδραίωση της Α.Κί.ΔΑ. στη συνείδηση των συναδέλφων μας ως της κύριας εκπροσώπησής τους στη διεκδίκηση της απάντησης στα ζητούμενά τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους μα και την καθεμιά και τον κάθε ένα συναδέλφισσα και συνάδελφο ξεχωριστά, που με την επιλογή τους στήριξαν κι ενδυνάμωσαν την μοναδική, υπερκομματική, αυτόφωτη, ανεξάρτητη συνδικαλιστική φωνή. Η εμπιστοσύνη τους μας τιμά και τους υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε με ζήλο και υπευθυνότητα για να δώσουμε έμπρακτα νόημα στη δυναμική, που έδωσαν στην Α.Κί.,ΔΑ.

Η Α.Κί.ΔΑ., τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της όσο και η πολυμελής ομάδα στελεχών της αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη και μέσα από τον πλουραλισμό απόψεων που αποτελεί τη δύναμη και την πεμπτουσία της εσωτερικής λειτουργίας της,  θα συνθέσει τη δική της πρόταση, την οποία θα θέσει στο νέο τοπίο της Ηγεσίας της ΠΟΕΔ για την επόμενη μέρα.

Οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο διάλογος καθίσταται πιο αναγκαίος από ποτέ. Η δημοκρατία μάς καλεί να δοκιμαστούμε ως προς τη δυνατότητα διεξοδικής διαχείρισης των καυτών μα και αναρίθμητων ζητημάτων που απασχολούν τον εκπαιδευτικό, το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμίων της επίσημης διαπραγμάτευσης. Η Α.Κί.ΔΑ. είναι έτοιμη γι’ αυτό, γιατί έτσι ούτως ή άλλως λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.

Η αύξηση της εκλογικής δύναμης της Α.Κί.ΔΑ. ήταν αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης και αμφίδρομης επικοινωνίας σε όλες τις επαρχίες, που η ενισχυμένη και ανανεωμένη σε πρόσωπα Α.Κί.ΔΑ. είχε με τους συναδέλφους. Αφουγκράστηκε τους δικούς τους προβληματισμούς και απόψεις, έδωσε τις δικές της απαντήσεις και υπέγραψε την ετοιμότητά της για ανάληψη ευθύνης εκ μέρους τους για μια ΠΟΕΔ που να μπορεί να σταθεί με σθένος και αποφασιστικότητα απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Η επόμενη μέρα είναι εδώ! Τα ζητήματα είναι όλα ανοικτά. Ο χρόνος δεν περιμένει. Με το χθεσινό αποτέλεσμα συνεχίζουμε τη συμπόρευση με τον μάχιμο δάσκαλο, νηπιαγωγό και ειδικό εκπαιδευτικό για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, τεκμηριωμένα και δυναμικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καλύτερες μέρες στη σχολική καθημερινότητα, στις συνθήκες εργασίας και το δημόσιο σχολείο».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1161