Η ΔΗΚΙ συνεδριάζει τη Δευτέρα για την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ


Από αύριο Δευτέρα αρχίζουν στην ΟΕΛΜΕΚ οι διεργασίες που θα κορυφωθούν με την εκλογή της νέας ηγεσίας της Οργάνωσης στη βάση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.  

Το πρωί θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Οργάνωσης, η οποία θα καθορίσει την ημερομηνία της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των νεοεκλεγέντων  Γενικών Αντιπροσώπων. Επίσης θα αποφασιστεί η επόμενη συνεδρία του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αφού την Πέμπτη είναι η καθιερωμένη αργία της Ανεξαρτησίας.

Το βράδυ θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της ΔΗΚΙ στη Χοιροκοιτία όπου θα συζητηθεί το θέμα της επιλογής της Κίνησης για την ανάληψη της προεδρίας στο πλαίσιο μιας Συνεργασίας. Πριν από τις εκλογές εθεωρείτο δεδομένο ότι θα υπήρχε τριμερής συνεργασία Προοδευτικής, ΔΗΚΙ και Νέας Κίνησης. Τα αποτελέσματα όμως και συγκεκριμένα οι 8 έδρες που κατέλαβε η «Αλλαγή» έφερε στο προσκήνιο ακόμη μια επιλογή.

Συγκεκριμένα, η ΔΗΚΙ έχει να επιλέξει:

ΠΡΩΤΟ: Την τριμερή Προοδευτικής (5), ΔΗΚΙ (4) και Νέας Κίνησης (2) που συγκεντρώνει 11 ψήφους.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Τη διμερή Αλλαγής (8) και ΔΗΚΙ (4) που συγκεντρώνει 12 ψήφους.

Μια σημαντική παράμετρος πάντως που σημειώνεται, είναι ποιος θα έχει την προεδρία της ΟΕΛΜΕΚ στη διάρκεια της προεκλογικής των Βουλευτικών του Μαΐου του 2021 (άρχισε ήδη) και ποιος την προεκλογική των Προεδρικών που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1268