Η ΟΕΛΜΕΚ αλλάζει τους προέδρους σαν τα πουκάμισα


ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΣΙΔΗ*

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου και τη μεγάλη νίκη της «ΑΛΛΑΓΗΣ» με το εντυπωσιακό 37% που πέτυχε, με το οποίο απέχει 13 ποσοστιαίες μονάδες από τη δεύτερη Κίνηση, οι ηττημένοι των εκλογών συνασπίσθηκαν με μοναδικό στόχο να αποκλείσουν την «ΑΛΛΑΓΗ» από την ηγετική πυραμίδα της ΟΕΛΜΕΚ.

Μετά από ένα 10ήμερο διαβουλεύσεων κατάφεραν να συνασπισθούν  και να μετατρέψουν την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ σε κέντρο διερχομένων προέδρων, και την εναλλαγή τους στην προεδρία να γίνεται με ρυθμούς αλλαγής υποκαμίσων.

Συγκεκριμένα η προεδρία μοιράζεται ως εξής:

Θέμης Πολυβίου: Οκτώβριος 2020 μέχρι Ιούλιο 2021                      Σύνολο  10 μήνες

Κώστας Χατζησάββας : Αύγουστος 2021 μέχρι Ιούνιο 2022           Σύνολο 11 μήνες

Κων/νος Κωνσταντινόπουλος : Ιούλιος 202 μέχρι Μάιο 2023       Σύνολο 11 μήνες

Γίνεται αντιληπτό ότι η «συνεργασία» των 3 ηττημένων κινήσεων στηρίχθηκε αποκλειστικά στον διαμοιρασμό της προεδρίας και τον αποκλεισμό της «ΑΛΛΑΓΗΣ» από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, το κυριότερο όμως είναι πώς οι 3 πρόεδροι που προέρχονται από τις ηττημένες Κινήσεις θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με κυριότερο το συνταξιοδοτικό, αφού με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα για την παράδοση της προεδρίας στον επόμενο.

Η υπομονή των ανασφάλιστων συνάδελφων έχει εξαντληθεί, είναι καζάνι που βράζει  έτοιμο να εκραγεί ,είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν και αναμένουν λύση μέχρι το τέλος του 2020.

Ποια πολιτική θα ακολουθήσει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ; Την πολιτική της Προοδευτικής που είναι σάρκα από την σάρκα του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ που υποστηρίζουν το καταστροφικό Tταμείο Προνοίας; Την πολιτική της ΔΗΚΙ που εσχάτως υποστηρίζει επαναφορά της κρατικής σύνταξης; Η την πολιτική του νέου προέδρου που με όποιο συνομιλεί συμφωνεί μαζί του;

Καμία υπαναχώρηση δεν θα γίνει αποδεχτή πέραν της ισότητας και της ένταξης των νεοεισερχόμενων συναδέλφων στο κυβερνητικό σχέδιο  με κρατική σύνταξη και εφ άπαξ.

Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει γιατί τα εργασιακά προβλήματα τα οποία αφέθηκαν την προηγούμενη  τριετία στο συρτάρι  είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

*Γενικός Αντιπρόσωπος «ΑΛΛΑΓΗΣ»

ΒοηθόςΓενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2356