ΔΗΚΙ Καθηγητών: Το ΥΠΠΑΝ να αποσύρει την εισήγησή του για διαφορετικό ωράριο σε Γυμνάσια και Λύκεια


 Η ΔΗΚΙ Καθηγητών με ανακοίνωσή της «εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με την εισήγηση του ΥΠΠΑΝ για διαφορετικό ωράριο λειτουργίας στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεωφορεία να μεταφέρουν λιγότερους μαθητές. 

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών, θεωρεί ότι η εισήγηση αυτή το μόνο που θα αποφέρει είναι αναστάτωση και δυσλειτουργία των σχολικών μονάδων, προβλήματα σε εκπαιδευτικούς που είναι μοιρασμένοι σε Γυμνάσια και Λύκεια, προβλήματα σε εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν το πρόγραμμα Εκπαιδευτικής κατάρτισης,  περιορισμός στις απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών (αθλητικές,  καλλιτεχνικές κ.λπ.), προβλήματα στους γονείς που μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

Η προτεινόμενη αλλαγή, σύμφωνα με το ΥΠΠΑΝ, θα είναι διαρκείας δύο εβδομάδων. Δηλαδή, με βάση την εισήγηση αυτή, κάθε δύο εβδομάδες τα Λύκεια θα αλλάζουν ωράριο, θα αναστατώνονται χιλιάδες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, θα αλλάζουν σχολικά προγράμματα, επειδή δεν υπάρχουν δήθεν λεωφορεία για τη μεταφορά λιγότερων μαθητών. 

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να δείξουν και λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ' αυτό το δύσμοιρο κράτος. Τα σχολεία, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι παιχνίδι κανενός. 

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Κίνηση Καθηγητών, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας όπως απορρίψει την εισήγηση ως μη εφαρμόσιμη και να προβεί στη πιο απλή και εύκολη λύση δρομολογώντας περισσότερα λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες, χωρίς να προκαλεί τόση  αναστάτωση στις σχολικές μονάδες, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τους γονείς».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2354