«Αλλαγή»: Η λύση της αλλαγής των ωραρίων λειτουργίας των Λυκείων δεν είναι η ενδεδειγμένη


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει: 

«Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καθ’ όλη την περίοδο της πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή των πρωτόγνωρων υγειονομικών μέτρων και των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων ήταν απαραίτητη, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την επικίνδυνη εξάπλωση του κορωνοϊού. Στηρίξαμε αυτά τα μέτρα, γιατί αυτό επιβαλλόταν από τις υγειονομικές συνθήκες, στις οποίες βρεθήκαμε.

Η λύση, όμως, που δόθηκε, δηλαδή η πρόθεση των Υγειονομικών Υπηρεσιών και των Επιδημιολόγων για περιορισμό των επιβατών στα σχολικά λεωφορεία, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η σκέψη για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των Λυκείων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου σε άλλες επαρχίες, στο άμεσο μέλλον, δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Τα προβλήματα που θα προκληθούν σε όλους στους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία των Λυκείων θα είναι πολλαπλά και οι αρνητικές παρενέργειες πολλές.

Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση του προβλήματος την με κάθε τρόπο αύξηση των λεωφορείων, που εξυπηρετούν τους μαθητές των σχολείων μας. Η λύση αυτή είναι δυνατή να εφαρμοστεί με βάση τον όλο ρυθμιστικό και παρεμβατικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το κράτος σε έκτακτες περιόδους, όπως η μεγάλη υγειονομική κρίση που διερχόμαστε».      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1552