Έκκληση Γονέων Μέσης στους μαθητές για να επιδείξουν υπευθυνότητα όπως και στην προηγούμενη περίοδο


Παρακαλούμε όπως αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς και οι έξοδοι για διασκέδαση να γίνονται με κάθε προφύλαξη και ατομική προστασία.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης, με ανακοίνωσή της απευθύνει την ακόλουθη  έκκληση στους γονείς και στους μαθητές:  

«Προς μαθητές/μαθήτριες και Γονείς/Κηδεμόνες

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες  και ο φόβος για μεγαλύτερη ακόμα διασπορά του ιού, μας ανησυχεί ιδιαίτερα αλλά και μας φοβίζει.

Καλούμε όλους τους μαθητές να επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν κατά την προηγούμενη περίοδο έξαρσης του ιού και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.,

Παράλληλα παρακαλούμε όπως αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς και οι έξοδοι για διασκέδαση να γίνονται με κάθε προφύλαξη και ατομική προστασία. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις απογευματινές δραστηριότητες και αν αυτές μπορούν να αποφευχθούν για 1-2 εβδομάδες θα ήταν ακόμα καλύτερο. Προσοχή στα σχολικά λεωφορεία, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται χρήση της μάσκας.

Αγαπητοί/ές μαθητές/μαθήτριες,

Πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της  υγείας σας και της υγείας των αγαπημένων σας προσώπων.

Σημαντικότατος στόχος όμως είναι και η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας με τη φυσική σας παρουσία στα σχολεία.  Η καταστροφή της σχολικής χρονιάς με το κλείσιμο των σχολείων πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευσή σας που θα ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον σας. Η εξ αποστάσεως και η εκ περιτροπής διδασκαλία έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία όλων των παιδιών στα σχολεία και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ίσως και να μην μπορούν να λυθούν.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το αποδείξαμε και πριν λίγους μήνες ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».Τυχόν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, πιθανόν να οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα με τρομερές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στις οικογένειες  (οικονομικά και κοινωνικά). Αισθανόμενοι την κρισιμότητα των καιρών, όλοι μαζί με συλλογική προσπάθεια, γονείς και μαθητές, θα πρέπει να  αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία του κορωνοϊού στον τόπο μας.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










765