Επιστολή στον ΥΠΠΑΝ. Είμαι ένα από τα θετικά κρούσματα στη Σχολή Μιτσή. Τι ζητάμε;


ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Κύριε Υπουργε,

Είμαι εκπαιδευτικός στην Εμπορική Σχολή Μιτσή. Είμαι ένα από τα θετικά κρούσματα , ένα από τα 17 προς το παρόν. Είμαστε 170 άτομα στο σύνολο στη σχολή, μαθητές και καθηγητές. Εδώ και 12 μέρες παραμένω στο σπίτι με έντονα συμπτώματα. Κάθε μέρα όλο και κάποιος μαθητής ή συνάδελφος βρισκεται θετικος στον ιό. Την Παρασκευή έμειναν 30 μαθητές στο σχολείο και από αύριο μετά τα νέα κρούσματα δεν θα μείνει κανείς για να πάει σχολείο αφού κάποιοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και άλλοι είναι επαφές τους, είτε γιατί χρησιμοποιούν το ίδιο λεωφορείο από και προς τη σχολή είτε γιατί είναι συμμαθητές στην ίδια τάξη. Το σχολείο από αύριο θα υπολειτουργεί διότι όλη η διευθυντική ομάδα θα απουσιάζει είτε γιατί είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε γιατί είναι επαφές κρουσμάτων του σχολείου μας.  Έχει μείνει μονο ενας βοηθός Διευθυντης για να αναλάβει τη διοίκηση του σχολείου.

Σας ρωτω: αυτό θεωρείτε εσείς άνοιγμα του σχολείου; για να εξυπηρετήσει ποιους; Τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς που θα πάνε στη δουλειά τους και τους 5-6 μαθητές που ίσως θελησουν να πάνε γιατί φοβούνται τις απουσίες; Να ξέρετε κύριε Υπουργέ οτι οι συνάδελφοι μου είναι έντιμοι και εργατικοί και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά τόσα χρόνια να κάνουν και αυτο που είναι πανέτοιμοι από τον Σεπτέμβριο να κάνουν: να στηρίξουν τους μαθητές μας με την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Να σας θυμίσω ότι πέρσι τον Μάρτιο ήμασταν το πρώτο σχολείο παγκυπρίως που εφαρμόσαμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία και όχι τον Απρίλιο ή τον Μάιο αλλά απο τις 12 του Μάρτη. Ψάξτε το.

Δεν είμαστε φυγόπονοι κυριε Υπουργέ, αν ήμασταν δεν θα επιλέγαμε να υπηρετούμε χρόνια σε αυτό το σχολείο με όλες τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τι ζητάμε ;  Συμπαράσταση! Εμείς, οι μαθητές μας, οι οικογένειές τους, οι οικογένειές μας βρισκομαστε σε ενα κυκλώνα από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Δώστε μας την ευκαιρία να τους προφυλάξουμε πριν να ειναι αργά για κάποιον από εμάς. Και επιτέλους καταλάβετε ότι άλλο να ακούτε για τον κορωνοϊό και άλλο να τον ζείτε. Δεν ανήκω στις ευάλωτες ομάδες όμως υποφέρω μέρες και δεν μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να πάθει ένας συνάδελφος μου ή ένας μαθητής μου με προβλήματα υγείας. Τότε, κύριε Υπουργέ μου, το "συγγνώμη" δεν θα είναι αρκετό.

Εκαιδευτικός  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










14094