Λυπάμαι, κύριε Υπουργέ, διακινδυνεύετε την υγεία των μαθητών μας


TΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*  

Κύριε υπουργέ,

Έχετε αφήσει τα Λύκεια ανοιχτά, με το επιχείρημα ότι, θα συναθροίζονται σε σπίτια και θα διασπείρουν τον ιό. Έτσι, σας συμβούλευσε, καθώς φαίνεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, εκπρόσωπος των επιδημιολογικών επιτροπών. Και διερωτώμαι: Αλήθεια, αυτό συνέβη στην Πάφο και Λεμεσό, όταν εφαρμόσατε το μέτρο;

Κύριε υπουργέ, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι, στο μεταξύ, η κατάσταση στα σχολεία της Λευκωσίας άρχισε να ξεφεύγει του ελέγχου, παρά τις επίπονες προσπάθειες των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

Πολλά σχολεία έχουν στείλει σε καραντίνα το 1/3, σχεδόν,  των μαθητών τους (κρούσματα και στενές επαφές)

Δεν ασκείται κανένας έλεγχος από τις υπηρεσίες υγείας, όπως τα rapid test ή τα μοριακά τεστ. Συνεπώς τελούμε υπό άγνοια όσον αφορά στο θέμα της διασποράς.

Σχολεία με 500, 600, 700 μαθητές, στοιβάζονται και συναθροίζονται σε ένα πολύ μικρό ζωτικό χώρο.

Έχετε επισκεφτεί, κύριε υπουργέ, κάποιο σχολείο, σε ώρα διαλείμματος; Μπροστά από το κυλικείο ή στα ελάχιστα παγκάκια για να φάνε. Απλά, κάντε το εικόνα. Και μη βιάζεστε να μετακυλήσετε τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, γιατί δεν θα πείσετε κανένα. Έχετε εγκαταλείψει τα σχολεία και κατ’  επέκταση, συσκοτίζετε την πραγματική επιδημιολογική εικόνα. Θα εκπλαγείτε, αν προβείτε σε τεστ στα σχολεία.

Στο μεταξύ, ενώ τα κρούσματα στα σχολεία των εκατοντάδων μαθητών θα αυξάνονται, εσείς θα τρέχετε πίσω από τις συναθροίσεις των δέκα ατόμων. Τι αντίφαση!!!

Τι σας τρομάζει, κύριε υπουργέ;

Μήπως η πολυδιαφημιζόμενη εξ αποστάσεως δεν είναι έτοιμη;  Είχατε αρκετό χρόνο για την προετοιμασία της. Μήπως, τα δίκτυα και οι καλωδιώσεις στα σχολεία δεν μπορούν να αντέξουν το φορτίο; Ή μήπως, δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός σε όλα τα σχολεία;

Ακροβατείτε, κύριε υπουργέ, γιατί με το 1/3 των μαθητών σε καραντίνα, δεν μπορείτε να κάνετε Εξετάσεις Τετραμήνων. Εκτός και αν τις κάνετε εξ αποστάσεως.

Θα μπορούσατε, να κλείσετε τα Λύκεια για δύο εβδομάδες και να ελέγξετε την κατάσταση. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ενδώσατε σε πιέσεις άλλων, τρίτων, εκτός της εκπαίδευσης.

Λυπάμαι, κύριε υπουργέ, «παίζετε» με την  υγεία των παιδιών μας. Η ευθύνη βαραίνει μόνο εσάς και την κυβέρνησή σας.

*Διευθυντής Λυκείου




Comments (4)

  1. Χριστοδουλος Ψακιδης:
    Nov 29, 2020 at 12:03 PM

    Με βρισκει απολυτα συμφωνο η τοποθετηση του Διευθυντη μας. Καλο θα ηταν να τοποθετουνταν και αλλοι διευθυντες για την κατάσταση στα σχολεια τους (εκτος αν στα υπόλοιπα σχολεια δεν συμβαίνουν τα πιο πανω) μπας και δεησει το Υπουργειο και ασχοληθει επιτελους με την αναβαθμιση των σχολειων και να αφησει τα κοντρα πλακε και τις κουβερτες!!!!

  2. Constantinos Papadopoulos:
    Nov 29, 2020 at 02:14 PM

    Να γίνουν rapid test σε όλα τα σχολεία με τουλάχιστον 20% δείγμα αν όχι 50%.
    Και μετά να μιλήσουμε ξανά κ. Υπουργέ.
    Όσο για τον εξοπλισμό, μοιάσαμε του λαϊκού ρητού, "πίνε και έρχεται".
    Πού είναι ο εξοπλισμός που είπατε ότι έχετε στείλει;
    Και άραγε, έχετε κάνει ένα έλεγχο αν αυτός (αν και όταν έρθει) είναι συμβατός με τον εξοπλισμό που ήδη υπάρχει;


  3. Νόνη Γεωργίου:
    Nov 30, 2020 at 09:35 AM

    Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα προσθέσω και το εξής: o εκπρόσωπος των επιδημιολογικών επιτροπών και ο κύριος υπουργός δεν έχουν σκεφτεί ότι ο μαθητής μπορεί να διασπείρουν τον ιό από το σχολείο στο σπίτι του; Και τι γίνετε κύριε υπουργέ στις περιπτώσεις με οικογένειες με ευάλωτα μέλη; με γονείς αυτοεργοδοτούμενους που πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν αλλά θα πρέπει να μπουν σε 15μερη καραντίνα; Ακόμα και με τους ίδιους τους μαθητές που ενώ τηρούν το πρωτοκολλό μολύνονται από το σχολείο; Όντως «παίζετε» με την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών τους και ακόμα και με την διασπορά του υιό σε ολόκληρες κοινότητες και την ευθύνη βαραίνει εσάς κύριε υπουργέ και την κυβέρνηση.

  4. Μιχάλης Α. Πόλης:
    Dec 02, 2020 at 06:05 AM

    Στα σπίτια των 200 τετραγωνικών δέκα άτομα, στην τάξη των 40 τετραγωνικών 26 άτομα. (25 μαθητές + 1 εκπαιδευτικός ) . Τι αντίφαση! Πόσο έχει φτηνίσει η ζωή μας στα σχολεία! Πόσο αναλώσιμοι είμαστε! (ιδίως όσοι είναι άνω των εξήντα)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4969