Φουλ για Συνταξιοδοτικό με Πανσυνδικαλιστικό


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ*

Σε συνάντηση της 3ης του Δεκέμβρη ανάμεσα στο Πανσυνδικαλιστικό μέτωπο (ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμος Αστυνομικών και Σύνδεσμος Στρατιωτικών) και το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την εκκρεμότητα στο συνταξιοδοτικό ζήτημα -όπως προέκυψε μετά τον Οκτώβριο του 2011 όταν εξαιρέθηκαν όλοι οι «νέοι» μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από το υφιστάμενο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με την υπόσχεση για ένταξη σε Ταμείο Προνοίας (που δεν εφαρμόστηκε ποτέ)- ανακοινώθηκε και επίσημα η θέση των Οργανώσεων για απόρριψη της πρότασης για ταμείο Προνοίας και δόθηκε η πρόταση τους που προβλέπει ένταξη όλων στο υφιστάμενο κρατικό σχέδιο σύνταξης. Ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών παρέλαβε την πρόταση των Οργανώσεων και θα τη θέσει ενώπιον του Υπουργού, Κωνσταντίνου Πετρίδη. Θα σταλεί νέα λεπτομερής επιστολή στο υπουργείο από τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις που να εξηγεί τη θέση και τα επί μέρους ζητήματα.

Εννέα χρόνια μετά λοιπόν και αφού άλλαξαν δύο προεδρικές θητείες, φαίνεται ότι το αίτημα χιλιάδων εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υπαλλήλων βρίσκει ανταπόκριση από την κυβερνητική πλευρά. Η παραλαβή του αιτήματος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών δεν σημαίνει συμφωνία. Παρόλα αυτά με γνώμονα το γεγονός ότι το κράτος θα καταβάλει αρκετά εκατομμύρια για τη δημιουργία του Ταμείου Προνοίας σε περίπτωση που το εφαρμόσει άμεσα λόγω των αναδρομικών ετών κάποιων εκπαιδευτικών και υπαλλήλων που φτάνουν μέχρι και το 2004, η ιδέα ίσως να άρχισε να μην είναι ακούγεται ελκυστική εφόσον αν γίνει ένταξη των υπαλλήλων αυτών στο υφιστάμενο σχέδιο η καταβολή των ποσών θα γίνει με ομαλότερο τρόπο και σε βάθος χρόνου.

Το μπαλάκι λοιπόν βρίσκεται στην κυβερνητική πλευρά η οποία άφησε το ζήτημα να εκκρεμεί για εννέα χρόνια αφήνοντας αρκετούς συνταξιούχους χωρίς ωφελήματα και χιλιάδες άλλους στην αβεβαιότητα. Το πανσυνδικαλιστικό Μέτωπο φαίνεται ότι έθεσε το ζήτημα ως πρωταρχικό καθώς οι ζυμώσεις αυτές γίνονται λίγο μόνο διάστημα μετά την αλλαγή στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΟΕΔ.  

*Εκπαιδευτικός  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1135