«Αλλαγή»: Προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για επιχορήγηση της αγοράς Η.Υ. από τους εκπαιδευτικούς


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει:

Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» θεωρεί ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2020 για ειδική χορηγία €200 για νεοαποκτηθείσα συσκευή φορητού υπολογιστή για 2.500 εκπαιδευτικών, σε πρώτη φάση, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει/ενισχύσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας. Είναι γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι διαθέτουν τέτοιες συσκευές, αλλά οι ανάγκες της Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας χρειάζονται σίγουρα νέες βελτιωμένες τεχνολογικά συσκευές.

Η υιοθέτηση της πιο πάνω πρότασης δεν αναιρεί, σε καμιά περίπτωση, την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τις ηλεκτρονικές συσκευές των Σχολείων μας και την όλη αναβάθμιση των δικτύων τους. Δυστυχώς, παρατηρούνται καθυστερήσεις από την πλευρά της ΑΤΗΚ στην αναβάθμιση του δικτύου αρκετών σχολείων μας και για αυτό τον λόγο καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει προς την κατεύθυνση της ΑΤΗΚ, για να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτά που χρειάζονται οι σχολικές μας μονάδες.

Σε σχέση με την αντίδραση μερίδας συναδέλφων για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επιχορήγηση της αγοράς φορητών Η/Υ από τους εκπαιδευτικούς αναφέρουμε ότι είναι σεβαστή, άλλωστε όσοι επιθυμούν θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, μας προσβάλλει. Απλώς αναγνωρίζει την ανάγκη στήριξης, και με αυτό τον τρόπο, της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Τέλος, ως «ΑΛΛΑΓΗ» επαναφέρουμε στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ την πρότασή μας, όσον αφορά τις €15.000 που διέθεσε η ΟΕΛΜΕΚ, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, για να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες για τον κορωνοϊο και δεν ξεκίνησαν, να διατεθούν άμεσα σε μαθητές/μαθήτριες της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα, για να παρακολουθήσουν την Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία. Ανάλογη απόφαση είχαν πάρει τότε οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της ΟΛΤΕΚ και της ΠΟΕΔ».       




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1714