ΔΗΚΙ Καθηγητων: Το 2020 οι καθηγητές καταξιώθηκαν στα μάτια των γονιών και της κοινωνίας μας


«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υπό τις περιστάσεις, κατέκτησε με πρωταγωνιστές τους καθηγητές τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλίας»

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους, η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς χρόνια πολλά με υγεία και χαρά. Το 2020 που σε λίγες ημέρες θα μας εγκαταλείψει σημαδεύτηκε από τα  πρωτόγνωρα γεγονότα που όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας.

“Από τα μέσα Μαρτίου 2020, όταν για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας,  ανεστάλη η φυσική παρουσία των μαθητών στα Σχολεία και παρόλο που το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα που προέκυψαν ώστε να υπάρξει συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας, οι Καθηγητές με απαράμιλλη προσπάθεια, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό πρωτοστάτησαν από την πρώτη ημέρα της αναστολής της λειτουργίας των Σχολείων και χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα και μεθόδους, εν μέσω πολλών δυσκολιών, στήριξαν μαθησιακά τους μαθητές μας εφαρμόζοντας σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως  διδασκαλία.

Μέσα από τις πολλές δυσκολίες που όλοι βιώσαμε το 2020 εν μέσω πανδημίας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υπό τις περιστάσεις, κατέκτησε με πρωταγωνιστές τους Καθηγητές τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία όμως αναμφισβήτητα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαθησιακή διαδικασία εντός των πραγματικών αιθουσών διδασκαλίας. Ταυτόχρονα οι Καθηγητές καταξιώθηκαν στα μάτια των γονιών και γενικά της κοινωνίας μας, αφού γνώρισαν από κοντά τις υπερπροσπάθειες που έκαναν ώστε να προσφέρουν, εξ αποστάσεως, στους μαθητές το πολύτιμο αγαθό της μόρφωσης.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  εύχεται όπως το 2021 να είναι για όλους έτος λύτρωσης από την πανδημία, δημιουργικό και  πραγματοποίησης κάθε προσωπικής προσδοκίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1202