OΕΛΜΕΚ: Να αρθεί η αδικία κατά των επιτυχόντων των Εξετάσεων Διορισίμων 2019 (Σχεδιασμού και Τεχνολογίας)


 Με ανακοίνωση της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

«Από πέρσι έχουμε επισημάνει ένα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με εκπαιδευτικούς που έχουν επιτύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019 στον κλάδο Σχεδιασμός και Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, ενώ οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν πετύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019, δεν μπορούν να εγγραφούν στον Κατάλογο Διορισίμων, λόγω της υποχρέωσης των εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης ειδικότητας να παρακολουθήσουν με επιτυχία ειδική σειρά μαθημάτων που οργανώνει το ΥΠΠΑΝ, την οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν, αφού η ειδική σειρά μαθημάτων διοργανώνεται με μεγάλη καθυστέρηση κατά τη φετινή σχολική χρονιά και ολοκληρώνεται τον Απρίλιο-Μάιο 2021, δηλαδή μετά την ανάρτηση των Καταλόγων Διορισίμων του 2021. Αποτέλεσμα της πιο πάνω καθυστέρησης του ΥΠΠΑΝ είναι να έχουν στερηθεί ήδη τη δυνατότητα διορισμού κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 και να κινδυνεύουν να χάσουν και τη δυνατότητα διορισμού για τη σχολική χρονιά 2021-2022, ενώ όπως σημειώσαμε ήδη έχουν επιτύχει στις Εξετάσεις Διορισίμων του 2019. 

Η αδικία που υφίστανται οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες των Εξετάσεων Διορισίμων του 2019 είναι τεράστια και έχει αναγνωριστεί για μια ακόμα φορά από όλους τους παρευρισκόμενους σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Όμως, παρά την καθολική αναγνώριση του προβλήματος, το καθ’ ύλην αρμόδιο ΥΠΠΑΝ δεν είχε να προτείνει κατά την πιο πάνω συνεδρίαση της Βουλής συγκεκριμένη λύση, ενώ είχε δεσμευτεί επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες ότι θα προχωρούσε στην επίλυσή του.  

Ως εκ τούτου, επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και προ του κινδύνου να απωλέσουν και φέτος το δικαίωμα εγγραφής στον  Κατάλογο Διορισίμων Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα διορισμού, καλούμε το ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ΕΕΥ, να δώσει άμεσα λύση, για να μη θυματοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί. Προς αυτή την κατεύθυνση, τους καλούμε να αξιοποιήσουν τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν τόσο από τους επηρεαζόμενους όσο και από την ΟΕΛΜΕΚ.

Τέλος, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν την ηθική διάσταση του ζητήματος, αφού στα συγκεκριμένα άτομα καλλιεργήθηκε πρώτα η ελπίδα για διορισμό με την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού, πέτυχαν στη συνέχεια στις Εξετάσεις Διορισίμων και δεν έχουν έκτοτε την ευκαιρία να διοριστούν, όχι με δική τους ευθύνη».

 




Comments (1)

  1. Νεόφυτος Σέας :
    Jan 25, 2021 at 08:19 AM

    Η ΟΕΛΜΕΚ και οι άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις οφείλουν να επικεντρωθούν στα ουσιώδη ζητήματα που ταλανίζουν το Σύστημα Διορισίμων, με κυριότερο τον άδικο και λανθασμένο τρόπο στατιστικής επεξεργασίας που πραγματοποιείται και δημιουργεί πολλές στρεβλώσεις. Είναι αδιανόητο να γίνεται αποδεχτό μέσα από στατιστική επεξεργασία, ότι οι εκπαιδευτικοί του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων και άλλων ειδικοτήτων είναι καλύτεροι από άλλους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Τους απονέμονται ποσοστά επιτυχίας 63% ενώ άλλοι κλάδοι Φυσικοί, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι κ.α. παρουσιάζονται με ποσοστά 12% 13%και 15% αντίστοιχα.
    Αυτά τα τραγελαφικά τα οποία είχα αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα μου υποδεικνύοντας και ανάλογες λύσεις, πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα. Όσο τα αφήνουμε, τα προβλήματα περισσότερο διογκώνονται και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται και να διαπληκτίζονται οι εμπλεκόμενοι, για κάτι που άλλοι φέρνουν, είτε με την συμβολή τους είτε με την ανοχή τους την ευθύνη.
    Καλώ την Μαθηματική Εταιρεία , την επιστημονική κοινότητα και οποιοδήποτε θέλει να βοηθήσει να τοποθετηθεί επί του θέματος, ευθαρσώς και με παρρησία. Φτάνει πια η αναβλητικότητα και ο στρουθοκαμηλισμός .
    Το 2021 είναι χρονιά εξετάσεων και οι εμπλεκόμενοι θα θέλουν να ξέρουν από τώρα τα πάντα που αφορούν τις εξετάσεις τους. Αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας στην απόφασή τους αν θα συμμετάσχουν ή όχι.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1709