ΣΕΠΚΑ: Να λυθεί πριν από τις Βουλευτικές το συνταξιοδοτικό, αλλιώς δυναμικά μέτρα


Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (Σ.Ε.Π.ΚΑ.), με ανακοίνωσή του, για το θέμα των νέων προτάσεων που αναμένονται από την Κυβέρνηση για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011, αναφέρει:  

«Για τα δέκα(10) χρόνια καθυστέρησης σχετικά με την αναμενόμενη πρόταση νόμου που περιμέναμε από την εργοδοτική πλευρά, για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των νεοεισερχομένων εκπαιδευτικών δεν φταίνε ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εάν δεν λυθεί το ζήτημα αυτό, εντός των επόμενων δύο μηνών και πριν τις βουλευτικές εκλογές, είμαστε σίγουροι ότι και πάλι δεν θα φταίμε εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Εάν πραγματικά θέλει η παρούσα Κυβέρνηση να λυθεί το μεγάλο αυτό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους  που ήδη εργάζονται και αρκετοί από αυτούς εργάζονταν όχι σε μόνιμη θέση πριν από το 2011, θα πρέπει οι προτάσεις που θα καταθέσει να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω:

  1. Ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στο υφιστάμενο Επαγγελματικό Σχέδιο Σύνταξης από την πρώτη ημέρα εργοδότησης τους στο Δημόσιο Σχολείο  (όχι ημερομηνία μονιμοποίησης τους) όπως γινόταν εδώ και 40 χρόνια στο Δημόσιο.
  2. Ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ και της κρατικής σύνταξης να υπολογίζεται στον μέσο όρο των μισθών των τελευταίων πέντε χρόνων.
  3. Ο νέος Νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους αφυπηρέτησαν και δεν πήραν ούτε εφάπαξ ούτε κρατική σύνταξη

Επιπρόσθετα σας αναφέρουμε ότι ανέκαθεν θέση αρχής του Συνδέσμου μας ήταν και είναι ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Δημόσια Σχολεία και έχουν τα ίδια καθήκοντα και υποχρεώσεις θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια ωφελήματα  σε μισθό, σύνταξη και εφάπαξ, αφού αυτό αναφέρεται ρητά στον « Περί Ίσης Μεταχείρισης στην Απασχόληση και την Εργασία Νόμος του 2004 (Ν. 58(I)/2004)»

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις  να προβούν σε δυναμικές αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένου των απεργιακών μέτρων».




Comments (1)

  1. Aστερω Χατζησαββα:
    Feb 22, 2021 at 12:04 PM

    Δεν αποδεχόμαστε δια -KΡΙΣΕΙΣ στο συνταξιοδοτικό. Χωρίς κατα ΚΡΙΣΕΙΣ αναμένουμε εδώ και τώρα έργα.(αν και θα έπρεπε χθες) Φτάνει πια ,ο κόμβος έφτασε στο χτένι!!!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1298