Αγανάκτηση Γονέων Μέσης για ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών Γυμνασίων στις 22 Μαρτίου


Αντί στις 16 όπως είχε ανακοινωθεί 

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει

«Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας επιστροφής των μαθητών/μαθητριών των Γυμνασίων, από τις 16.3 όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, στις 22.3.

Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με περαιτέρω παράταση της παραμονής των παιδιών στα σπίτια τους και επιθυμούμε την επιστροφή τους στις 16 Μαρτίου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό τους δεν είναι πλέον μόνο εκπαιδευτικά, αλλά και ψυχολογικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Περαιτέρω εγκλεισμός θα έχει αρνητικότατες συνέπειες οι οποίες θα διαρκέσουν χρόνια.

Με την υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test από όλους πριν την είσοδό τους στα σχολεία, δεν κατανοούμε τον λόγο περαιτέρω παράτασης της επιστροφής των παιδιών των Γυμνασίων.

Ως Συνομοσπονδία, έχουμε δείξει υπομονή και κατανόηση για πολλά θέματα, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και στη δια ζώσης διδασκαλία. Όμως, αν αυτό που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ ευσταθεί, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δε θα γίνει αποδεκτό και θα αντιδράσουμε.

Εκτιμούμε το έργο της Επιστημονικής Ομάδας για τη διασφάλιση της σωματικής υγείας των παιδιών μας, αλλά τους καλούμε να ενδιαφερθούν εξίσου για την ψυχολογική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΠτΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβουν ορθές αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση και  θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και των μαθητών του Γυμνασιακού κύκλου, με φυσική παρουσία, αρχής γενομένης από την Τρίτη 16 Μάρτιου 2021,  τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων, μέσα στις σχολικές μονάδες».


 




Comments (8)

  1. Βασίλειος Γεωργίου:
    Mar 09, 2021 at 08:18 PM

    Θεωρώ πολύ καλή την απόφαση του ΥΠΠΑΝ (μια από τις λίγες φορές που έπραξε σωστά) αφού τα κρούσματα έχουν ανεβεί σημαντικά σε αριθμό από τότε που άρχισαν οι χαλαρώσεις. Κατανοόω τα ψυχολογικά προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές λόγω εγκλεισμού, όμως στους δύσκολους αυτούς καιρούς πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι εφικτό να ζούμε όπως παλιά.

    Ελπίζω μόνο οι γονείς να ζητούν το άνοιγμα μόνο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί χρειάζεται να προσέχουν οι ίδιοι τα παιδιά τους.

  2. Μάριος Χρίστου :
    Mar 10, 2021 at 12:41 AM

    Ως γονέας διαφωνώ απόλυτα με την επιστροφή των μαθητών στις 16 Μαρτίου. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και η διασπορά σε παιδιά και εφήβους είναι μεγάλη. Η μερίδα κάποιων γονέων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης να σταματήσει να μιλά εκ μέρους όλων. Πολλοί γονείς φοβούνται την επιστροφή των παιδιών τους γιατί προέχει η σωματική υγεία όλων. Άλλωστε γίνεται εξαιρετική δουλειά μέσω της διαδικτυακής εκπαίδευσης και δεν έχουν χάσει τίποτα τα παιδιά μας, όσον αφορά στο μαθησιακή κομμάτι. Όσο για το ψυχολογικό, εναπόκειται στον κάθε γονέα και στην κάθε οικογένεια πώς το χειρίζεται για να μειώσει στο ελάχιστο τις όποιες ψυχολογικές επιπτώσεις.

  3. Βασίλειος Γεωργίου:
    Mar 10, 2021 at 04:44 PM

    Συμφωνώ απόλυτα με το πάραπάνω σχόλιο. Είναι καιρός η συνομοσπονδία να πάψει να χρησιμοποιεί δικαιολογίες που δεν ισχύουν με σκοπό να επιταχύνει το άνοιγμα των σχολείων. Εγώ προσωπικά γνωρίζω αρκετούς μαθητές οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, οπότε δεν βλέπω γιατί τόση βιασύνη να ανοίξουν τα σχολεία.

  4. Βασίλειος Γεωργίου:
    Mar 10, 2021 at 09:50 PM

    Συμφωνώ ως προς το ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει εξολοκλήρου την φυσική παρουσία, ούτε είναι επαρκείς για το μάθημα (αν και αυτό δεν ισχύει πάντα αφού είχαμε και περιπτώσεις μαθητών που δεν κινούνταν στην τάξη όμως στην τηλεκπαίδευση συμμετείχαν σε μεγαλύτερο βαθμό). Όμως βλέποντας την δραματική άνοδο των κρουσμάτων από τότε που έγιναν οι χαλαρώσεις, θεωρώ πως το να παραμείνουμε κλειστοί είναι η μόνη λύση για να μην αυξηθούν τα κρούσματα και να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία. Ως μαθητής Λυκείου βλέπω ξεκάθαρα πως τα μέτρα με δυσκολία τηρούνται και ,παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν καθηγητές και μαθητές, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι αγνοούν τα μέτρα βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. Επομένως λαμβάνοντας υπόψη όσα έχω ήδη αναφέρει δεν είναι ασφαλές να γίνουν κι άλλες χαλαρώσεις. Όσο για τις ψυχολογικές επιπτώσεις αυτές, όπως ανέφερα και πιο πάνω δεν ισχύουν πάντοτε και δεν θεωρώ πως αξίζει να βάλουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι επιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και με άλλους τρόπους.

  5. Ελένη Χαλλούμα:
    Mar 11, 2021 at 02:40 PM

    AΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΕΝΕΣ
    Ως καθηγήτρια και μητέρα εφήβων θεωρώ ότι οι αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού και η εξάρτηση των παιδιών/μαθητών μας από τις οθόνες είναι τεράστιες. Πέρα από τις ψυχολογικές, κοινωνικές και σωματικές λόγω έλλειψης κίνησης, έχουμε και τις παιδαγωγικές/πνευματικές εφόσον η διαδικτυακή εκπαίδευση επ’ουδενί λόγω δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Ο καθαρός διδακτικός χρόνος είναι στην πραγματικότητα ο μισός και ελάχιστοι μαθητές δραστηριοποιούνται πίσω από τις οθόνες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μέτριοι και αδύνατοι μαθητές και αυτοί είναι πολλοί! Με τους σωστούς υγειονομικούς ελέγχους και μέτρα προφύλαξης θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα γυμνάσια μας γιατί αλλιώς ο κίνδυνος «αποβλάκωσης» είναι τεράστιος, και τον ζήσαμε ως καθηγητές λυκείων μιας και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να επαναφέρουμε τα παιδιά στους σχολικούς ρυθμούς. Πάνω απ’όλα το ΥΠΠΑΝ οφείλει να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της τηλεκπαίδευσης και να λάβει τα ανάλογα μέτρα για να βοηθήσει τους μαθητές μας σε όλους τους τομείς.

  6. Ελινα Μαυρομάτη:
    Mar 11, 2021 at 07:40 PM

    Ορίστε????επειδή τα κρούσματα αυξήθηκαν φταίνε τα παιδιά γυμνασίου?δημοτικά και λύκεια ανοιχτά και τα γυμνάσια κλειστά?Ποια η λογική?4 μήνες έχουν χάσει από την νορμάλ εκπαίδευση τι να καταλάβουν από τα ον λαιν????φτάνει πια

  7. Αστέρω Χατζησαββα:
    Mar 11, 2021 at 08:48 PM

    Εφόσον τα κρούσματα αυξάνονται και έχουμε πιθανόν πισογυρισμα στα σκαριά εκ πρώτης όψεως,θεωρώ μια βδομάδα η δέκα μέρες καθυστερήσεις επιπλέον στο άνοιγμα των γυμνασίων δεν είναι περισσότερο επιζήμιο από την πιθανότητα ξανά κλεισίματος με τόσα κρούσματα. Ας βρούμε τρόπο να τα περιορίσουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Οι ανθρώπινες ζωές είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Παιδεία προσθέτουμε και πίσω από τις οθόνες κι υπό τις περιστάσεις δεν τα πάμε και καθόλου άσχημα. Κάποια παιδιά μάλιστα,που ήταν παντελώς αδιάφορα στη διάσωσης διδασκαλία ,πίσω από τις οθόνες έδειξαν ενδιαφέρον όσο παράδοξο κι αν φαίνεται. Πιθανότατα επειδή τα ενδιαφέρουν οι υπολογιστές!

  8. Ελένη Χαλλούμα:
    Mar 13, 2021 at 10:24 AM

    Αγαπητή Αστέρω ας μην κοροϊδευόμαστε μιλώντας για μεμονωμένους αριθμούς μαθητών που είτε επειδή είναι ντροπαλοί στην τάξη είτε επειδή έχουν τον γονιό στο πλάι τους κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης είναι πιο δραστήριοι στο διαδίκτυο. Τι γίνεται με την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας είναι το ζήτημα. Πολύ φοβάμαι ότι όταν οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία και θα διαπιστώσετε οι καθηγητές γυμνασίων ότι τα παιδιά έχουν ξεχάσει και αυτά που ήξεραν, τότε θα είναι πολύ αργά, γιατί δεν θα έχετε τον χρόνο που οι καθηγητές λυκείων είχαν για να μπαλώσουν τα κενά της τηλεκπαίδευσης!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4478