Προοδευτική Καθηγητών: Τριτοκοσμικός ο προγραμματισμός του ΥΠΠΑΝ


Με ανακοίνωση της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:

Ενώ η σχολική χρονιά οδεύει προς την λήξη της, παραμένει αναλλοίωτη η έλλειψη του απαραίτητου και κατάλληλου σχεδιασμού και προγραμματισμού του ΥΠΠΑΝ, καθώς και η έγκαιρη λήψη και ανακοίνωση αποφάσεων που αναμένονται εδώ και καιρό, για να μειωθεί η αβεβαιότητα που επικρατεί ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Η απουσία του κατάλληλου σχεδιασμού πιστοποιείται μεταξύ άλλων από τα πιο κάτω:

  • Η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων ανακοινώθηκε αργοπορημένα, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά τα χρονικά περιθώρια για επαναλήψεις.
  • Η εξεταστέα ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων για την Α’ και Β’ Λυκείου ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ βρισκόμαστε στο παρά πέντε του κλεισίματος των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα.
  • Ο προγραμματισμός για τα Γυμνάσια ακόμα αγνοείται.
  • Η ασυνεννοησία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων.
  • Η απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των εξετάσεων.
  • Ο ερχομός καινούριων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ είχαν ανακοινωθεί από τον Αύγουστο.

Αντί ορθολογικού προγραμματισμού, το ΥΠΠΑΝ αναλώνεται σε επικοινωνικά πυροτεχνήματα που στερούνται οποιουδήποτε σχεδιασμού, σε ατέλειωτες κενολογίες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και σε πειθαρχικές διώξεις πολιτικού χαρακτήρα, που λειτουργούν ως προπέτασμα καπνού για να καλύψουν την ανεπάρκειά του στη διαχείριση της κατάστασης.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1096