Ευχαριστίες Παγκύπριας Ένωσης Καθηγητών Μουσικών Σχολείων στην Επ. Παιδείας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ένωσης Καθηγητών Μουσικών Σχολείων (Π.Ε.ΚΑ.ΜΟΥ.Σ.) με ανακοίνωσή του  «συγχαίρει τη νέα Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για την ανάληψη των καθηκόντων της και εκφράζει τις ευχαριστίες της για την ουσιαστική και λεπτομερή συζήτηση του θέματος της κατάργησης του καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υ.Π.Π.Α.Ν., στη συνεδρία της ημερ. 14 Ιουλίου 2021.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΜΟΥ.Σ. χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για αποστολή επιστολής μέσω της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, με την οποία να ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με σκοπό την άμεση πολιτική παρέμβασή του για οριστική και δίκαιη επίλυση του εν λόγω ζητήματος. Με την πράξη τους αυτή, και μετά από σχετικές τους δημόσιες δηλώσεις, είναι πλέον δεδομένο στα μάτια των εργαζομένων στα Μουσικά Σχολεία, ότι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας τάσσονται υπέρ των αιτημάτων των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ, αφού με ιδιαίτερη ευαισθησία αφιέρωσαν σημαντικό χρόνο για συζήτηση της επαναφοράς του καθεστώτος της μισθωτής εργασίας στα εν λόγω προγράμματα, από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις τους.

Τέλος, το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΜΟΥ.Σ. αναμένει όπως άπαντες τηρήσουν τις πολιτικές τους δεσμεύσεις για δίκαιη επίλυση του ζητήματος, και εκφράζει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του αγώνα για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στα Μουσικά Σχολεία μέχρι την τελική δικαίωση.

Το Μουσικό Σχολείο λειτουργεί από το 2006 και αποδεδειγμένα επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο τόσο στο κομμάτι της Παιδείας όσο και στο κομμάτι του Πολιτισμού. Το εξατάξεο πρόγραμμα σπουδών του, σε συνδυασμό με το εξιδεικευμένο και προσοντούχο διδακτικό προσωπικό του, προσφέρουν την ευκαιρία σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης να αναπτύξουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ταλέντο τους, καλλιεργώντας έτσι τους αυριανούς καλλιτέχνες του τόπου μας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι μαθητές λαμβάνουν απολυτήριο Μουσικού Σχολείου, το μοναδικό αναγνωρισμένο απολυτήριο μουσικών σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










980