Κ. Χατζησάββας: Υλοποίηση γραπτών απαντήσεων του Προδρόμου σε 3 αιτήματά της αναμένει η ΟΕΛΜΕΚ


1. Αξιολόγηση των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων.

2. Επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες Κατευθύνσεις στο Λύκειο.

3. Αύξηση των Μόνιμων Οργανικών θέσεων.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει εντός Αυγούστου από τον Υπουργό Παιδείας υλοποίηση των γραπτών απαντήσεων του για τρία αιτήματά που έθεσε σε συνάντησή τους στις 14 Ιουλίου 2021 αναμένει

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Κώστα Χατζησάββα στο Paideia-News:

 «Τρία από τα πιο σημαντικά ζητήματα που συζητήσαμε ως  ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 14 Ιουλίου 2021, ήταν:

1. Η ανάγκη αξιολόγησης των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων.

2. Η επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένες Κατευθύνσεις στο Λύκειο ( 4η ΟΜΠ στην Α΄ Λυκείου, 5η Κατεύθυνση στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου κλπ).

3. Η ανάγκη αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων για τη Μέση Γενική Εκπαίδευση.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα τονίσαμε στον Υπουργό Παιδείας την αναγκαιότητα αξιολόγησης των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων, τα οποία αναμφίβολα θεωρούνται ως η πεμπτουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την πραγματοποίηση συναντήσεων των Συνδέσμων κάθε Ειδικότητας με την αρμόδια Επιτροπή για συζήτηση των όποιων προβλημάτων έχουν εντοπιστεί και την επίλυσή τους, ώστε οι διδάσκοντες Καθηγητές να επιτελούν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά  το διδακτικό τους έργο προς όφελος των μαθητών.

*Η απάντηση του  Υπουργού Παιδείας προς την ΟΕΛΜΕΚ, η οποία δόθηκε και γραπτώς αναφέρει ότι: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας συνολικός σχεδιασμός για την κατάλληλη ένταξη της ψηφιακής διάστασης  και επομένως την επιβαλλόμενη αναμόρφωση Αναλυτικών Προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες. Ταυτόχρονα επαναλειτουργεί  σύντομα ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την επαναξιολόγηση Αναλυτικών Προγραμμάτων».

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, εκφράσαμε προς τον Υπουργό Παιδείας τα προβλήματα που παρουσιάζονται  σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και τα οποία όλοι πλέον γνωρίζουν και αναγνωρίζουν. Τα προβλήματα αυτά, τα οποία φάνηκαν από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της νέας δομής του Λυκείου τα θέταμε πάντοτε στο Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαμε την εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους.                                                                                                               

*Για το θέμα αυτό ο Υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, μας ανέφερε ότι: «Πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής  χρονιάς (2022/2023), θα ενημερωθεί η ΟΕΛΜΕΚ με συγκεντρωτικά στοιχεία και θα προταθούν για διαβούλευση προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των προγραμμάτων και των σπουδών στο Λύκειο».

Η Οργάνωσή μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη των πιο πάνω θεμάτων σε σχέση με τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας και θα αναμένει  να κληθεί, το συντομότερο δυνατόν, για ενημέρωση για την πορεία  υλοποίησής  τους.

Σχετικά με το τρίτο θέμα, τονίσαμε στον Υπουργό Παιδείας ότι ο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων Καθηγητών (κατά την περσινή σχολική χρονιά εργάζονταν 740 συμβασιούχοι Καθηγητές), όπου κάθε χρόνο τοποθετούνται σε διαφορετικά σχολεία, προκαλεί στις σχολικές μονάδες λειτουργικά αλλά και παιδαγωγικής φύσεως προβλήματα. Θεωρούμε ότι λύση στα προβλήματα αυτά, θα δοθεί μόνο αν σε κάθε σχολική μονάδα υπάρχει σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό και αυτό θα συμβεί ΜΟΝΟ με την αύξηση των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων. Ταυτόχρονα, τονίσαμε στον κ. Υπουργό ότι η αύξηση των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων θα δώσει αναμφίβολα, έστω και μερικώς, λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που διορίζονται από τον Κατάλογο Διορισίμων και κινδυνεύουν να μην επαναδιοριστούν,  λόγω των εξετάσεων που διεξάγονται κάθε δύο χρόνια.  Η Οργάνωσή μας θεωρεί το ζήτημα αυτό πολύ σοβαρό από κάθε άποψη, ως εκ τούτου, ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας  να ανταποκριθεί θετικά  και άμεσα στο  αίτημα αυτό της ΟΕΛΜΕΚ».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1599