«Αλλαγή»: Θέμα εθνικής και ιστορικής αξιοπρέπειας η απόσυρση του βιβλίου των Αγγλικών Β Λυκείου


Με απαράδεκτες αναφορές στον Μουσταφά Κεμάλ

Με ανακοίνωσή της, η  Κίνηση Καθηγητών «Αλλαγή» αναφέρει ότι «θεωρεί ως απόλυτα ορθή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποσυρθεί το βιβλίο των Αγγλικών της Β΄ Λυκείου που γράφηκε από Βρετανούς για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και στο οποίο εξυμνείται ο Μουσταφά Κεμάλ ως προσωπικότητα με ΗΘΙΚΟ ανάστημα!

Η ιστορία του Μουσταφά Κεμάλ είναι γνωστή και καταγραμμένη με αίμα. Το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Είναι ο Τούρκος ηγέτης που πυρπόλησε τη Σμύρνη με σκοπό να αφανίσει κάθε στοιχείο ελληνικό και αρμενικό από αυτή. Μόνο ο απολογισμός των τεσσάρων ημερών που κράτησε η πυρπόληση της πανέμορφης Σμύρνης είναι τραγικός και ασύλληπτος: Σφάγηκαν: 50.000 Έλληνες και 15.000 Αρμένιοι. Οι οικίες που κάηκαν: ήταν 43.000 ελληνικές, 10.000 αρμενικές και 2.000 ξένων υπηκόων. Τα ελληνικά καταστήματα που κάηκαν ανέρχονταν σε 5.000. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες της Μικράς Ασία, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης στην προσφυγιά. Τα εγκλήματα του Μουσταφά Κεμάλ κατά των λαών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να καταγραφούν θα απαιτούσαν δεκάδες Μαύρες Βίβλους. Η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ομόφωνα το 1994 αναγνώρισε και καταδίκασε τη γενοκτονία των Ποντίων που διέπραξε ο Μουσταφά Κεμάλ.

Με βάση τα πιο πάνω η «ΑΛΛΑΓΗ» καλεί το Υπουργείο Παιδείας: α) να προχωρήσει στην οριστική απόσυρση του συγκεκριμένου βιβλίου από τα σχολεία μας, β) να καταλογιστούν ευθύνες για την εισαγωγή του συγκεκριμένου βιβλίου στην εκπαίδευσή μας και γ) Επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να θεσμοθετήσει συγκεκριμένες επιστημονικές και παιδαγωγικές διαδικασίες για τη συγγραφή και έγκριση των σχολικών βιβλίων. Η πιο πάνω θέση έχει χρόνια που διατυπώνεται από την Αλλαγή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1427