Το Δ. Δικαστήριο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς με αναπηρίες μετά από χρόνια δικαστική μάχη


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΡΥΦΩΝΟΣ*

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Λειτουργών με Αναπηρίες και ο Δικηγορικός οίκος Α. Σ. Αγγελίδης Δ.Ε.Π.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν, ό,τι μετά από έναν πολυετή αγώνα οκτώ χρόνων, έχουν δικαιωθεί στην Ομαδική προσφυγή αρ. 505/15, που είχαν καταθέσει η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η τέως Γραμματέας του Σ.Ε.Λ.Ε.Κ.. κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου εξέδωσε απόφαση στην πιο πάνω προσφυγή με την οποία ζητείτο η διαπίστωση από το Δικαστήριο της παράλειψης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να οργανώσει προγράμματα προϋπηρεσιακής κατάρτισης υποψηφίων εκπαιδευτικών που αποτελεί οφειλόμενη υποχρέωση κατά τα Άρθρα 28Γ(1β) και (3) του Νόμου 10/69.

Οι Αιτητές ήταν εγγεγραμμένοι από το έτος 2010 στους Ειδικούς Πίνακες Διοριστέων Εκπαιδευτικών με Αναπηρίες με βάση το Νόμο 146(Ι)/2009. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος προϋπηρεσιακής κατάρτισης υποψηφίων εκπαιδευτικών, αποτελεί προϋπόθεση και/ή προσόν για διορισμό στη Μέση Εκπαίδευση με βάση τον Ειδικό κατάλογο. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όμως δεν έκρινε σκόπιμο να εισηγηθεί την διοργάνωση Προγράμματος για προυπηρεσιακή κατάρτιση για τα έτη 2013-2014 και 2014-2015. Αυτό αυθαίρετα δεν επέτρεψε κατά τους διορισμούς που έγιναν στην συνέχεια, να διοριστούν και
άτομα, όπως οι Αιτητές, με αναπηρίες, γι' αυτό
 και η προσφυγή τους κρίθηκε αναγκαία από τον Δικηγορικό οίκο Α. Σ. Αγγελίδης Δ.Ε.Π.Ε.

Το Διοικητικό Δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε ότι, με βάση τον περί Πρόσληψης Ατόμων με Αναπηρίες στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμο δημιουργήθηκε οφειλόμενη ενέργεια, όπως «κάθε φορά» που θα πληρώνονταν θέσεις θα προσλαμβάνονται και άτομα με αναπηρίες σε ποσοστό 10% των υπό πλήρωση θέσεων. Η μη διοργάνωση όμως, Προγράμματος προϋπηρεσιακής κατάρτισης ειδικά για άτομα με αναπηρίες επέφερε αποκλεισμό των Αιτητών από τη δυνατότητα να είναι προσοντούχοι υποψήφιοι και έτσι δεν εφαρμόστηκε η αναλογία 10% υπέρ τους.

Η υποχρέωση για διοργάνωση του Προγράμματος κατάρτισης ήταν συνεχής κατά το Νόμο και ήταν ανεξάρτητη από τις γενικότερες αποφάσεις που λαμβάνονταν μέχρι τότε που δεν υπήρχε η πρόβλεψη για ποσοστό 10% (πριν δηλαδή τον καταρτισμό ειδικών καταλόγων). Η διοίκηση όφειλε, να πετύχει αυτή την προϋπόθεση του Νόμου προς «εξίσωση των ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες», γιατί δέσμευαν επίσης οι Πρότυποι Κανόνες αναφορικά με την εξίσωση των ευκαιριών για τα Άτομα με Αναπηρίες, με βάση το Ψήφισμα αρ. 48/96 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που καθορίζει την λήψη κατάλληλων μέτρων και η Σύμβαση αρ. 159 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την Επαγγελματική Αποκατάσταση και Απασχόληση Αναπήρων Προσώπων, όπως επικυρώθηκε με τον Κυρωτικό Νόμο του 1987, καθώς και ο περί Ατόμων με Αναπηρίες Νόμος του 2000 (Ν.127(Ι)/2009)).

Η πιο πάνω απόφαση είναι σημαντικότατη για την πιστή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών, όταν τα τελευταία είναι αλληλένδετα με την επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρίες αλλά και την γενικότερη εφαρμογή τους στην Δημόσια Υπηρεσία ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι είμαστε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, που πρέπει και επιθυμεί να εναρμονιστεί με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Έτσι, λοιπόν καλούμε την Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών και όλους τους αρμόδιους φορείς να σταθούν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα και να σεβαστούν όλοι την απόφαση αυτή.

Καλούμε λοιπόν, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να επανορθώσει και να αποκαταστήσει τους αιτητές, σεβόμενοι την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

*Πρόεδρος Σ.Ε.Λ.Ε.Κ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2239