Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ: Αδικούμαστε κατάφωρα από την κατανομή των θέσεων προαγωγής


Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

 «Με μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε ότι στην ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ για την προκήρυξη θέσεων προαγωγής ΒΔ Α΄ και ΒΔ, οι θέσεις που ανακοινώθηκαν για τον κλάδο των εκπαιδευτικών θεολόγων, είναι εξαιρετικά μειωμένες. Συγκεκριμένα, δίνονται στους διδάσκοντες το μάθημα των θρησκευτικών, μόλις 3 στις 62 θέσεις για ΒΔ Α΄ και μόλις 4 θέσεις στις 121 για ΒΔ.

Ως Σύνδεσμος Θεολόγων, θεωρούμε ότι αδικούμαστε κατάφωρα, από την εν λόγω κατανομή. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται. Διόλου τυχαίο και το γεγονός ότι ως κλάδος έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό συμβασιούχων καθηγητών, κάτι που αντικατοπτρίζει τις πολύ λίγες θέσεις που δίνονται σε θεολόγους κατά τη διαδικασία των μονιμοποιήσεων. Αυτό έχει ως επακόλουθο να υπάρχει μια στρέβλωση στον συνολικό αριθμό μονίμων εκπαιδευτικών θεολόγων.

Ως Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, ζητούμε από το ΥΠΠΑΝ να δημοσιοποιήσει τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι κατανομές των θέσεων, είτε προαγωγής, είτε μονιμοποίησης, για να υπάρχει διαφάνεια και να επικρατεί η αξιοκρατία και το δίκαιο».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1148