Κ. Χατζησάββας: Μετά από αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ, στην Επ. Παιδείας προβλήματα των Εκπαιδευτικών Αορίστου


Με δήλωσή του στο Paideia-News, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας αναφέρει:

«Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, θα τεθούν ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου. Το θέμα αυτό έχει γραφεί για συζήτηση, ύστερα από επιστολή της ΟΕΛΜΕΚ στον Πρόεδρο και τα μέλη Επιτροπή Παιδείας της Βουλής  στις 20.10.2021, στην οποία γινόταν αναφορά για τις αδικίες σε βάρος των Εκπαιδευτικών Αορίστου Χρόνου, σε σχέση με τους εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία. 

 Συγκεκριμένα, το άρθρο 2(Ι) του Περί της Ρύθμισης Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένων Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (70(Ι)2016), εξαιρεί και αφήνει εργασιακά ακάλυπτους τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου που εργάζονται στο Δημόσιο Σχολείο.

Η Οργάνωσή μας, θεωρεί ότι η υφιστάμενη Νομοθεσία, όπως ορίζει τη «δημόσια υπηρεσία», συνιστά παραβίαση των δύο βασικών αρχών του Δικαίου, δηλαδή την Αρχή της Ισότητας και την Αρχή Ίσης μεταχείρισης, οι οποίες έχουν το θεμέλιο τους, εκτός από τους διεθνείς κανόνες δικαίου, τις συνταγματικές διατάξεις της χώρας μας. 

Η Οργάνωσή μας για το ίδιο θέμα απέστειλε επιστολές και στους Γενικούς Διευθυντές του ΥΠΠΑΝ και Υπ. Οικονομικών.

Θέση της ΟΕΛΜΕΚ για το ζήτημα αυτό είναι η άρση της αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών Αορίστου Χρόνου που εργάζονται στο Δημόσιο Σχολείο και  η ισότιμη αντιμετώπισή τους με τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υπηρεσία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










908