Οι Βιολόγοι ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποίησαν δίωρη στάση και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις


Πραγματοποιήθηκε στις 7-12-2021 από τους Βιολόγους εκπαιδευτικούς, δίωρη στάση εργασίας, μέτρο που είχε εξαγγείλει προηγουμένως  ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης, οι Βιολόγοι εκπαιδευτικοί προσήλθαν μαζικά  σε ένα κεντρικό σχολείο κάθε επαρχίας, όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη μη εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Στην εκδήλωση, οι εκπαιδευτικοί φορούσαν μπλούζες εργαστηρίου, ενώ συμβολικά,  στο χώρο τοποθετήθηκαν όργανα και υλικά εργαστηρίου, όπως μικροσκόπια, παρασκευάσματα, δοκιμαστικοί σωλήνες και άλλα υλικά, με σκοπό να καταδείξουν την ανεπάρκεια του συστήματος όσον αφορά την εργαστηριακή διδασκαλία του μαθήματος της Βιολογίας.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις από τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Χατζησάββα, τον Αντιπρόεδρο κ. Θέμη Πολυβίου και τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο.

Η εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης, δίνει το μήνυμα ότι οι Βιολόγοι ενωμένοι θα διεκδικήσουν ακόμα πιο δυναμικά από δω και πέρα το αυτονόητο αίτημα της εργαστηριοποίησης, ένα αίτημα που είναι καθαρά παιδαγωγικό, έχει να κάνει με τη ενδεδειγμένη διδασκαλία του μαθήματος και πρώτιστα είναι προς όφελος των μαθητών μας.

Είναι για αυτό τον λόγο που οι οργανωμένοι γονείς, οι οργανωμένοι μαθητές, οι Βιολόγοι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, επιστημονικές εταιρείες και σωματεία Βιολόγων  και αρκετοί άλλοι κλάδοι εκπαιδευτικών είναι σύμμαχοί μας, υποστηρίζοντας πλήρως την εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το ΥΠΠΑΝ, που παρουσιάζει μέχρι και σήμερα ανεπάρκεια επιχειρημάτων, αντικρουόμενες δηλώσεις και αθέτηση γραπτών δεσμεύσεων πολλών χρόνων.

Μετά από αυτή την απογοητευτική και λυπηρή στάση του ΥΠΠΑΝ, δυστυχώς,  ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει άμεσα στη λήψη περαιτέρω μέτρων.

Για εμάς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εργαστηριακή διδασκαλία του μαθήματός μας, που είναι αναμφισβήτητα προς όφελος των χιλιάδων μαθητών μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










811