Ο Σύνδεσμος Διορισίμων Μέσης ζητά να συζητηθούν στην Επ. Παιδείας τα φλέγοντα θέματα του ΝΣΔ


Συναντήθηκε με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ 

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει:

«Την Κυριακή 11/12/21 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ και των διορίσιμων εκπαιδευτικών στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΝΣΔ αλλά και θέματα που έχουν προκύψει και αφορούν τη διαδικασία των εξετάσεων του ΝΣΔ.

Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Ε.Μ.Ε Μιχάλης Πολυκάρπου αναφέρθηκε στις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων όπως η κατοχύρωση των συναδέλφων που διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση ως συμβασιούχοι (ακόμη και με αναδρομική ισχύ), η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου ταυτόχρονα με τους αορίστου του δημοσίου, η αντικατάσταση και από τους δύο καταλόγους διοριστέων και διορίσιμων και τέλος η στατιστική επεξεργασία των βαθμολογιών των εξετάσεων μετά την επιτυχία του 50%.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης  θέματα που προέκυψαν και προκύπτουν από τις εξετάσεις του ΝΣΔ. Μάλιστα ο Σ.Δ.Ε.Μ.Ε εισηγήθηκε στους διορίσιμους εκπαιδευτικούς όπως συσταθούν ομάδες ανά ειδικότητα ώστε να γίνεται καλύτερη και πιο οργανωμένη η παρουσία τους, αλλά και η προβολή των αιτημάτων και των προτάσεων τους προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

Από πλευράς της η ΟΕΛΜΕΚ τόνισε την ανάγκη για άμεση επίλυση των θεμάτων του ΝΣΔ και εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν και αφορούν το ΝΣΔ.

Ο Σ.Δ.Ε.Μ.Ε ευχαριστεί τα μέλη και τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ που παρευρέθηκαν στην συνάντηση και αναμένει την έμπρακτη υποστήριξη στα αιτήματα προς βελτίωση του ΝΣΔ».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


619