Υπέρ της αποχής από τη θεματοθέτηση στις εξετάσεις τετραμήνων για τη Βιολογία ψηφισαν οι Βιόλογοι


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της εργαστηριοποίησης του μαθήματος της Βιολογίας και κυρίως την απογοητευτική στάση του ΥΠΠΑΝ, ο Σύνδεσμος Βιολόγων ΟΕΛΜΕΚ, στις 14 Δεκεμβρίου 2021 προχώρησε στη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για το μέτρο της αποχής από τη θεματοθέτηση στις εξετάσεις τετραμήνων. Η διαδικασία ήταν καθόλα αξιόπιστη και πραγματοποιήθηκε μετά από την έγκριση της επιτρόπου συντεχνιών.

Από το σύνολο των 200 Βιολόγων εκπαιδευτικών, εγγεγραμμένων μελών στην ΟΕΛΜΕΚ  οι οποίοι είχαν το δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 126, ποσοστό 63%. 74  μέλη (ποσοστό 37%) τήρησαν αποχή.

Από τους ψηφίσαντες (126 μέλη), 114 συνάδελφοι (90,5%) ψήφισαν υπέρ της λήψης του μέτρου που εισηγήθηκε ο ΣΒΟ, ενώ εναντίον ψήφισαν 12 συνάδελφοι (9,5%).

Βάσει των αποτελεσμάτων, δόθηκε ξεκάθαρη εντολή στον Σύνδεσμο να προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Ήδη λοιπόν, έχει αποσταλεί στην οργάνωσή μας ΟΕΛΜΕΚ αίτημα για έγκριση του πιο πάνω μέτρου.

Ως επιτροπή του ΣΒΟ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και συνέβαλαν στην ψήφιση του μέτρου.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, γενικότερα, η λήψη μέτρων δεν είναι για μας αυτοσκοπός. Δυστυχώς όμως, μετά από προσπάθειες ετών για να πείσουμε για ένα αυτονόητο, καθαρά παιδαγωγικό αίτημα, το οποίο στηρίζει σύσσωμη η κοινωνία, με μοναδική εξαίρεση το ΥΠΠΑΝ, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το ΥΠΠΑΝ,  ότι ο ΣΒΟ δε θα κάνει πίσω για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Αντίθετα, θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο επιτελώντας το χρέος του προς το σύνολο των μαθητών και την κοινωνία γενικότερα. Θα διεκδικήσει με όποιο τρόπο χρειαστεί την ενδεδειγμένη διδασκαλία του μαθήματός μας, που είναι η πειραματική διδασκαλία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










682