«Αλλαγή»: Η Κίκα Ολυμπίου υπήρξε μια από τις λαμπρότερες γυναικείες παρουσίες στην πνευματική ζωή της Κύπρου


Η Κίνηση Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο της επίτιμης Προέδρου της «ΑΛΛΑΓΗΣ» Κίκας Ολυμπίου. Η Κίκα Ολυμπίου με ό,τι ασχολήθηκε ως φιλόλογος, ως συγγραφέας, ως ενεργό στέλεχος του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, ως συνεργάτης σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές πολιτιστικές εκπομπές, ως πολιτιστικός συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά ξεχώρισε για τη δημιουργικότητά της, για την εργατικότητά της, για το ήθος της. Τη διέκρινε πάντοτε, μια απέραντη αγάπη για το γράψιμο και για το καλό βιβλίο.

Αγάπησε με πάθος για οκτώ δεκαετίες την ελληνική φιλολογία, τη νεοελληνική λογοτεχνία, την ελληνική γλώσσα, και τα υπηρέτησε όλα με μια αξιοζήλευτη τέχνη που την κατατάσσει, ανάμεσα στις λαμπρότερες γυναικείες παρουσίες στην πνευματική ζωή της Κύπρου. Πνεύμα ανήσυχο και πάντα δημιουργικό, γραφίδα ασταμάτητη και ακαταπόνητη, που με μαεστρία είχε παρουσιάσει εκατοντάδες βιβλία.

Υπήρξε βασικό στέλεχος της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», της οποίας κόσμησε το ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της ΟΕΛΜΕΚ από το 1983 μέχρι το 1996. Διετέλεσε Πρόεδρος της «ΑΛΛΑΓΗΣ» την περίοδο 1996-1999 και μετά την αφυπηρέτησή της   η Κίνηση τιμώντας την όλη προσφορά και δράση της, την ανακήρυξε Επίτιμη Πρόεδρό της. Η Κίκα Ολυμπίου μέχρι και τον θάνατό της υπήρξε τακτική συνεργάτης του περιοδικού «Εκπαιδευτική Αλλαγή», εκφραστικού οργάνου της Κίνησής μας, με συνεργασίες της σε θέματα βιβλιοπαρουσίασης.

Ως «ΑΛΛΑΓΗ» την ευχαριστούμε και την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε στην ελληνική παιδεία της Κύπρου μας, για όσα κατέθεσε στον πολιτισμό και στην πνευματική της ζωή και τέλος για όσα προσέφερε στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό και ιδιαίτερα στην «ΑΛΛΑΓΗ» και την ΟΕΛΜΕΚ, της οποίας υπήρξε Γενική Γραμματέας. Αιωνία μνήμης της και εκφράζουμε θα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της και σε όλα τα προσφιλή της πρόσωπα.

Comments (4)

 1. Σοφια Παναγιωτιδου:
  Jan 03, 2022 at 04:53 PM

  Τα θερμα μας συλλυπητήρια στην οικογενεια. Αιωνία η μνημη της.
  Οικ. Ακη και Σοφιας Παναγιωτιδη.

 2. Stella Olympiou:
  Jan 03, 2022 at 11:33 PM

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της

 3. Αλεξ.Ζήρας:
  Jan 04, 2022 at 01:48 PM

  Συλλυπητήρια. Ζωντανή και προσηνής γυναίκα και επιστήμονας. Είχαμε συνυπάρξει παλαιότερα σε επιτροπές.

 4. Anthι Kyriakidου:
  Jan 06, 2022 at 02:42 PM

  Ειναι στιγμες που η συγκινηση δεν σου επιτρεπει να εκφρασεις με λογια τα συναισθηματα σου.Ενας ξεχωριστος ανθρωπος μια μοναδικη προσωπικοτητα εφυγε.Αιωνια της η μνημη !


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


2803