Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά να εξεταστεί η αναστολή του «test to stay»


«Σοβαρότατοι προβληματισμοί από την εφαρμογή του μέτρου» 

Με ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει:

 «Πριν από την εφαρμογή του μέτρου «test to stay», η ΟΕΛΜΕΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους διασποράς του covid 19 και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού εντός των σχολείων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά προβλήματα και την αναστάτωση που θα επέφερε.

Δυστυχώς, η ενημέρωση που λαμβάνει η Οργάνωσή μας από τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, αφού μετά την εφαρμογή του μέτρου άρχισαν να παρουσιάζονται μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων σε σχολικές μονάδες που δεν υπήρχαν το τελευταίο διάστημα πριν την υλοποίησή του, ενώ παραμένουν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα (π.χ. ελλειμματικό προσωπικό στα συνεργεία, μη προσέλευση των συνεργείων), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά άμεσα συνάντηση με τους αρμοδίους και τους επιδημιολόγους που εισηγήθηκαν και ενέκριναν το μέτρο, για αξιολόγηση της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδεχομένως της αναστολής του μέτρου, προτού προκαλέσει μεγαλύτερη διασπορά.

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι στόχος μας εξακολουθεί να είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Τονίζουμε ότι πριν από την εφαρμογή του μέτρου, κανένα σχολείο ή τμήμα Μέσης Εκπαίδευσης δεν ήταν κλειστό. Από την εφαρμογή του μέτρου και μετά, με την αύξηση κρουσμάτων και στενών επαφών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ο κίνδυνος αυτός φαίνεται δυστυχώς να αυξάνεται».


 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










788