Γονείς Μέσης: Την Πέμπτη ανακοινώνουμε εισηγήσεις για εξετάσεις τετραμήνων και δυναμικά μέτρα


 Mε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι «στις 26 Φεβρουαρίου προσκλήθηκε έκτακτα από το Υπουργείο Παιδείας σε συνάντηση αναφορικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την τοποθέτηση του Υπουργού, όσο και των άλλων υπηρεσιακών που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Στο σύντομο χρονικό περιθώριο που είχαμε να τοποθετηθούμε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, λόγω της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Υπουργού που ακολουθούσε:

  • Αρχικά, καταθέσαμε απορίες, ενστάσεις αλλά και τη διαφωνία μας τόσο για τα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν καθώς επίσης και την αντίθεσή μας για τις διαπιστώσεις του Υπουργείου όσον αφορά στις διαδικασίες και στα αποτελέσματα.
  • Επιπλέον, εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας γιατί δεν ήταν σε θέση το Υπουργείο να καταθέσει ολοκληρωμένα τις διαπιστώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ή καλύτερα που δεν εφαρμοστήκαν όσον αφορά στην Προφορική Αξιολόγηση.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων, διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι στη συνάντηση, από την πλευρά των Οργανωμένων Γονιών δεν έγινε καμία αναφορά σε εκπαιδευτικούς, στις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών, σε πολιτικά κόμματα ή δημοσιογράφους, όπως εσφαλμένα αφήνεται να εννοηθεί.

Ως Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, θα τοποθετηθούμε δημόσια την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, σε δημοσιογραφική διάσκεψη για να εκφράσουμε τις διαπιστώσεις μας από την εφαρμογή της νομοθεσίας, το τι ζητάμε ως βελτιωτικές κινήσεις αλλά και τι δυναμικά μέτρα θα πάρουμε έτσι ώστε να προασπίσουμε το Δημόσιο Σχολείο και τα παιδιά μας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










805