ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Σε ένα κράτος δικαίου θα είχε ήδη εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικ. Δικαστηρίου


Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ «χαιρετίζει την προσπάθεια των βουλευτών Αντρέα Αποστόλου,  Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια και Γιώργου Κουκουμά και τη διαχρονική στήριξη των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για την συζήτηση με θέμα το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από το 2013 αγωνιζόμαστε για την αλλαγή του εν λόγω καθεστώτος, το οποίο μας έχει επιβληθεί χωρίς καμία διαβούλευση, αλλά και για την διεκδίκηση των βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων τα οποία έχουμε αδίκως στερηθεί. Το κράτος ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να αγνοεί παντελώς και να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου το οποίο μας δικαιώνει αφού χαρακτηρίζει την αγορά υπηρεσιών από αυτοτελώς εργαζόμενους ως «εσφαλμένη ως πεπλανημένη, το αποτέλεσμα μη δέουσας έρευνας και συνακόλουθα ως αναιτιολόγητη, αποτέλεσμα μη δέουσας έρευνας και υπό τις περιστάσεις μη επιτρεπτή». Σε ένα κράτος δικαίου η πιο πάνω απόφαση θα είχε ήδη εφαρμοστεί, αναμφίβολα όμως στη δική μας περίπτωση τίποτα από αυτά δεν έχει τεθεί σε ισχύ, παραμένοντας έτσι χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή και σε αδράνεια από τη μέρα που λήφθηκε η εν λόγω απόφαση.

Αναμένουμε ότι με την επανέναρξη του διαλόγου θα βρεθεί επιτέλους κοινό έδαφος για συζήτηση έτσι ώστε, οι εργαζόμενοι στα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ να μπορέσουν να δικαιωθούν και να επανακτήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


424