Προοδευτική Καθηγητών: Ο Υπ. Παιδείας επαναλαμβάνει τις ίδιες απαράδεκτες πρακτικές του 2018:


Η απάντηση της ΟΕΛΜΕΚ πρέπει να είναι άμεση και αφοπλιστική

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κινηση Καθηγητών αναφέρει:

"Οι δύο επιστολές που απέστειλε τις τελευταίες μέρες ο Υπουργός Παιδείας στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) κρίνονται ως απαράδεκτες τόσο από άποψη διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, όσο και από άποψη περιεχομένου.

Κατ’ αρχάς, σε σχέση με τις διαδικασίες, ο Υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, με διατακτικό ύφος, τις μονομερείς αποφάσεις που έχει ήδη λάβει, χωρίς καμία διαβούλευση, εξουδετερώνοντας θεσμούς διαλόγου δεκαετιών. Ουσιαστικά, επαναλαμβάνει πρακτικές που παραπέμπουν στο 2018 και στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που ανάγκασαν τότε την Κυβέρνηση να αποσύρει όλες τις αποφάσεις που έλαβε μονομερώς και ετσιθελικά. 

Ταυτόχρονα, σε σχέση με το περιεχόμενο, οι επιστολές ουσιαστικά συνιστούν παραδοχή της αποτυχίας των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων που επιχείρησε η Κυβέρνηση τα τελευταία εννέα χρόνια στην Εκπαίδευση, αφού ουσιαστικά με τις δύο αυτές επιστολές ανατρέπονται οι αποφάσεις της, που θα οδηγούσαν δήθεν, μέσα από ποικίλους «εξορθολογισμούς» (δομή Λυκείου, Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων), στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Για τα θέματα αυτά (δομή Λυκείου, Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων), η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την αξιολόγησή τους από ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα ολοκληρωνόταν το 2018. Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ αναμένεται ακόμη η αξιολόγηση τους από ανεξάρτητη Αρχή, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε μονομερώς και εξήγγειλε νέες δομικές μεταρρυθμίσεις που επηρεάζουν άκρως σημαντικά εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θεωρούμε τις ενέργειες του Υπουργού εμπρηστικές, γι’ αυτό και το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί αμέσως στα αρμόδια σώματα της ΟΕΛΜΕΚ. Η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική, σε περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας δεν αποσύρει αμέσως τις πιο πάνω απαράδεκτες επιστολές του".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










925